Mourinho: Nem az MU volt jó, hanem a többiek rosszak

Vágólapra másolva!
2013.08.17. 13:36
null
Mourinho visszatért – sokak nagy örömére... (Fotó: Action Images)<br />
José Mourinho, a Chelsea menedzsere máris hangzatos nyilatkozattal követelte magának a figyelmet – pedig csapata csak holnap játssza az első mérkőzését a 2013–2014-es szezonban. A portugál arról beszélt, hogy most azért lesz bajnok Angliában egy csapat, mert a többi gyengélkedik, míg pár évvel ezelőtt....

„Néhány évvel ezelőtt a jó csapatok sokkal jobbak voltak. Azt hiszik, hogy a Manchester United legutóbb azért nyerte meg a bajnokságot, mert olyan hihetetlen együttese volt? Nem hiszem. A többieknek nem volt valami jó szezonjuk. Ugyanez a helyzet a Cityvel, amely egy évvel korábban az utolsó másodpercben lett bajnok. Rendkívüli gárda volt? Nem hiszem. Az ellenfelek rengeteg hibát követtek el ahhoz, hogy a City legyen a bajnok. Sokszor azért nyersz, mert félelmetes vagy, máskor pedig mert a legjobb vagy, de akkor is sikeres lehetsz, ha csak a legjobb vagy és nem vagy félelmetes" – mondta José Mourinho.


Indul a PL: a Mourinho-faktor, a folytonosság vagy a pénz nyer? Olvassa el beharangozó írásunkat a Premier League előttünk álló szezonjáról!

A Chelsea régi új-menedzsere természetesen példákkal is alátámasztotta mondanivalóját, mely szerint a „régi szép időkben minden jobb volt".

„Az elmúlt években volt egy fantasztikus Arsenal, amely veretlenül nyerte meg a PL-t. Volt egy Chelsea, amely pontrekorddal diadalmaskodott, vagy éppen volt egy Manchester United, amelynek hihetetlen szezonja volt, amikor a duplánk után visszahódította a bajnokságot."

Mourinho azt is elmondta, hogy nehéz lesz majd uralkodni az érzésein vasárnap, amikor a Premier League-ben a Hull Cityt (17.00, tv: Digi Sport 1) fogadják hazai pályán.

A CHELSEA LESZ A BAJNOK?
Olvasóink 40 százaléka gondolja úgy, hogy José Mourinho visszatérése a Chelsea-hez olyannyira sikeres lesz, hogy már az első idény végén bajnoki címet ünnepelhetnek a londoniak. Tekintse meg, hogy mely csapatokra szavaztak olvasóink!

„Amikor kimegyek a stadionomba, a szurkolókhoz, biztos oda kell majd figyelnem az érzelmeimre. Ez pár percig tarthat, utána fogok tudni a mérkőzésre koncentrálni" – nyilatkozta Mourinho a Premier League-nyitány kapcsán, majd elmondta, nem lát esélyt David Luiz távozására.

A Chelsea-hez visszatérő portugál szakember úgy gondolja, tapasztalatainak köszönhetően jobb edző, mint valaha. Mourinho emellett örül neki, hogy Samuel Eto'o ismét együtt dolgozna vele, de egyelőre inkább Wayne Rooney megszerzésére fókuszálnak.

PREMIER LEAGUE, 1. FORDULÓ
Augusztus 17., szombat
13.45 Liverpool–Stoke City (Tv: Digi Sport1)
16.00 Arsenal–Aston Villa (Tv: Digi Sport1)
16.00 Norwich City–Everton
16.00 Sunderland–Fulham
16.00 West Bromwich Albion–Southampton
16.00 West Ham United–Cardiff City
18.30 Swansea City–Manchester Untited (Tv: Digi Sport1)
Augusztus 18., vasárnap
14.30 Crystal Palace–Tottenham Hotspur (Tv: Digi Sport1)
17.00 Chelsea–Hull City (Tv: Digi Sport1)
Augusztus 19., hétfő
21.00 Manchester City–Newcastle United (Tv: Digi Sport1)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik