Manchester United: Daley Blind érkezik az Ajaxtól - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.01. 20:52
null
Daley Blind négy plusz egyéves szerződést kötött a <br />„vörös ördögökkel” (Fotó: manutd.com)
A holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Eredivisie) szereplő Ajax hivatalos honlapján jelentette be, hogy Daley Blind az angol Manchester Unitednél folytatja pályafutását.

Blind hétfőn a holland élvonal díjkiosztójára volt hivatalos, miután őt választották meg az előző idény legjobb játékosának – sorozatban negyedik bajnoki címéhez segítette teljesítményével az amszterdamiakat.

A balhátvédként és védekező középpályásként is bevethető 24 éves Blind részt vett a brazíliai világbajnokságon, amelyet bronzérmet nyert az oranjével. A címvédő spanyolok elleni 5–1-es siker során Robin van Persie-nek és Arjen Robbennek is gólpasszt adott.

A Blind 14 millió fontért váltott klubot, és négy plusz egyéves szerződést kötött a „vörös ördögökkel”.

„Igazi megtiszteltetés aláírni a Manchester Unitedhez – kezdte első manchesteri nyilatkozatát Blind. – Az Ajaxnál voltam hétéves korom óta, és nagyon kedves emlékeket őrzök az ott töltött időszakomról. Louis van Gaal elképesztően tehetséges edző, dolgoztam vele az Ajaxnál és a holland válogatottnál is, alig várom, hogy ismét együtt készüljünk, a világ legnagyobb klubjánál.”

A manchesteriek új menedzsere is elégedetten beszélt honfitársa megkaparintásáról.

„Elégedett vagyok, hogy Daley aláírt a csapathoz. Nagyon intelligens, sokoldalú futballista, aki számos pozícióban képes játszani. Daley kiválóan olvassa a játékot, éveken keresztül az én filozófiám szerint játszott, nagyszerű erősítést jelent a csapat számára” – nyilatkozta Van Gaal az új szerzeményről.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik