OLÁH GÁBOR (MANCHESTER) 2017.05.23 18:06 Frissítve: 2017.05.23 19:20

Manchester (is) United – egységben az angliai város

Hétfő este bomba robbant Ariana Grande koncertjén a manchesteri sportcsarnokban. A hatóságok által terrortámadásnak nyilvánított eset során 22 ember életét vesztette, s mintegy hatvanan megsérültek. Oláh Gábor, a manchesteri lap, a Mizu? főszerkesztője a Nemzeti Sport kérésére írt hangulatjelentést az angliai városból.

Oláh Gábor (jobbra) Manchester polgármestere, Andy Burnham társaságában

Tegnap délutánig Manchester város „vörös” fele ismét futball lázban égett, ahogyan a Manchester United csapata a szerdán Stockholmban esedékes Ajax elleni Európa-liga-döntőre készült. A csapat bizakodva nézett a nagy mérkőzés elé, amellyel José Mourinho csapata indulhatna jövőre a Bajnokok Ligájában. A szurkolók legnagyobb problémája az volt, hogy Chris Smalling és Marouane Fellaini vajon játszhat-e?

Aztán 22.33-kor hirtelen minden változott. A belvárosi sportcsarnok előterében minden piros lett, de ezúttal nem zászlók festették vörösre a falakat, hanem ártatlan fiatalok vére, akik egy popkoncert után élményekkel gazdagon indultak volna haza...

Az biztos, hogy az – európai kontinensen sajnos már szinte megszokott –, újabb civilek ellen elkövetett terror támadás sokként érte a majd félmilliós észak-angliai város lakóit, de az is igaz, hogy ennek ellentételezéseként elementáris erővel tört fel az emberekből a segíteni akarás. Hihetetlen összefogást lehetett tapasztalni az első napon, mindenki azt kereste hogy, hol segíthetne? Ki helyet az autójában, ki szállást ajánlott fel, ki pedig a vérét adta a helyi kórházakban.

Bármi is lesz az eredmény, ma Manchester példát mutatott összefogásból!

Ahogyan azt a reggeli rögtönzött sajtótájékoztatóján Manchester újonnan megválasztott polgármestere, Andy Burnham és az egyik új helyettese, az önkormányzat vezetője, Sir Richard Leese (aki mellesleg City drukker) is elmondta: „Dacára ennek a szörnyű tettnek, Manchester városa mindennél nagyobb egységet mutatott a bajban.”

Manchester (is) United.

Szeretjük Manchestert – hirdeti a transzparens a város egyik belvárosi épületén (Fotó: AFP)

 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.02.20 22:10:57

Angol labdarúgás BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Angliában egy profi futballmeccsen most átszakadt egy kerítés.

2018.02.14 08:40:58

Angol labdarúgás BABJÁK BENCE

„Ha kellett, leüvöltötte a fejünket, máskor csapkodott az öltözőben, de mindig jogosan.”

2018.02.12 15:18:45

Angol labdarúgás SMAHULYA ÁDÁM

„Sokat köszönhetek Jürgen Kloppnak, rengeteget segített a beilleszkedésben.”

2018.02.11 20:40:50

Angol labdarúgás MATTHEW WATSON-BROUGHTON (Newcastle)

A portugál szakember rendszeresen csődöt mond a St. James' Parkban.

2018.02.10 13:13:20

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Az „ágyúsok” többet is kaphattak volna, de a végén majdnem egyenlítettek • Nézőcsúcs a Wembleyben.