Manchester City: öt évre aláírt az argentin védő – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.20. 11:03
null
Pablo Zabaleta és Martín Demichelis után újabb argentin védő került a Citybe (Fotó: mcfc.co.uk)
A Manchester City hivatalos honlapján jelentette be, hogy ötéves szerződést kötött Nicolás Otamendivel, a Valencia argentin válogatott középhátvédjével.

 

Raheem Sterling és a jelenleg sérüléssel bajlódó Fabian Delph után megvan a Manchester City harmadik nyári szerzeménye: Nicolás Otamendi csaknem 32 millió fontért szerződik az angol csapathoz a Valenciától. Az argentin belső védő klubváltásáról már jó ideje lehetett olvasni a nemzetközi sajtóban és csütörtökön pont került az ügy végére.

„A legjobb teljesítményemet fogom nyújtani, azért vagyok itt, hogy meccsről meccsre segítsem a Cityt a sikerek eléréséhez. Trófeákat szeretnék nyerni, ez a legfontosabb. Itt, egy kívülről csodálatosnak tűnő klubnál lenni olyan, mint egy valóra vált álom” – idézi a Manchester City honlapja Otamendit, akiről Manuel Pellegrini menedzser elismerő szavakkal beszélt.

„Nicolás a La Liga legjobb védője volt a legutóbbi szezonban, nagyon örülök, hogy egy ilyen kvalitású játékost sikerült megszereznünk – fogalmazott a chilei menedzser. – Stabil védő a világ egyik legjobb válogatottjában is, és biztos vagyok benne, hogy a mentalitása is megfelelő ahhoz, hogy gyorsan beilleszkedjen a csapatba. Minden képessége megvan hozzá, hogy a Premier League-ben játsszon: erős, remekül szerel és technikailag is képzett.”

A korábban többek között a Portóban is megforduló Otamendi a legutóbbi szezonban hat gólt szerzett a La Ligában, ami a legtöbb volt a belső védők között, illetve 258 tisztázása volt, ami a legtöbb a ligában. Otamendinek a kezdőbe kerülésért Eliaquim Mangalával és honfitársával, Martin Demíchelissszel kell megküzdenie majd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik