Man. United: Megfordítom a folyamatokat - Moyes

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.26. 09:13
null
Az MU nagy küzdelemben csikarta ki Moyes első, rangadón elkönyvelt győzelmét az Old Traffordon (Fotó: Action Images)
A Manchester United szerda este első győzelmét aratta rangadón David Moyes irányításával,  amikor a „vörös ördögök” Javier Hernández találatával 1–0-ra legyőzték a Liverpoolt a Ligakupában. A meccs után a manchesteri menedzser nyilatkozatából kiderült: hisz magában, és biztos benne, hogy csapata előre fog lépni a keze alatt.

RODGERS ELÉGEDETT A 3–5–2-VEL

Luis Suárez, a Liverpool támadója az áprilisi emlékezetes, Braniszlav Ivanoviccsal szembeni harapás óta először léphetett pályára a tízmeccs eltiltása után. „Az eredmény természetesen nem ideális számunkra, de az érzés jó, mert jól játszottunk, sok helyzetet dolgoztunk ki, még ha el is hibáztuk azokat – mondta Suárez. – Minden egyes alkalommal próbálom a legjobbamat nyújtani a pályán. Azért vagyok itt, hogy segítsem a csapatot. Visszatértem, mert segíthetek, és ezt a pályán kívülről nem tudom tenni. A hétvégén, a következő meccsen folytatjuk!"

Brendan Rodgers, a „vörösök" menedzsere a meccs után arról beszélt, azért is elkeserítő a vereség, mert a kapott gólt egy súlyos egyéni hiba okozta, nem a csapat rossz játéka. „Csalódott vagyok, mert egyénileg hibáztunk, nem csapatként. Amikor szállt befelé a szögletnél a labda még senki nem volt üresen, majd Chicharito [Javier Hernández] könnyedén elszabadult. Egyénileg sokkal erősebbnek kell lennünk mentálisan, sokkal nagyobb akarat kell hozzá, hogy ne veszítsük el a figyelmet" – címezte mondandóját egyértelműen José Enriquének a vendégek menedzsere, aki a 3–5–2-es felállást is kipróbálta a meccsen csapatával.

„A bevethető játékosok rákényszerítettek minket erre, ugyanakkor a fiúk jól oldották meg a feladatot. Látható, hogy a játékosok jól érezték magukat a rendszerben" – mondta a változtatásról Rodgers, aki megerősítette, hogy Suárez a hétvégén a Sunderland ellen visszatérhet a Premier League-ben is.

Moyes ugyan szerdán győzelmet aratott csapatával, először mégis arra kellett válaszolnia a meccs után, mennyire zavarja az eddigi sikertelenség. „Nem vagyok frusztrált. El fogom rendezni a dolgokat, helyreteszem őket, és megfordítom a folyamatokat. Nincs efelől kétségem” – nyilatkozta Moyes.

A skót szakember csapata korábban kikapott bajnokin Liverpoolban és a hétvégén a városi rivális Manchester City pályáján is, ugyanakkor az eddigi nyolc tétmeccséből ötöt megnyert, ami Moyes számára 1946, azaz Matt Busby bemutatkozása óta a legjobb startot jelenti egy menedzser számára az Old Traffordon.

„Úgy tűnik, hogy mindenkinek van egy statisztikája, amit citálhat – nem nyertem még itt, nem csináltam még ezt vagy azt. De ez egy jó statisztika. Nincs túl sok ilyenem, de ez az egyik legjobb” – mondta a korábbi Everton-menedzser, majd rátért a Pool elleni meccsre.

„Nagyszerű meccsünk volt ma. Néhány hete veszítettünk az Anfielden és vasárnap az Etihadban, és helyre akartuk tenni a dolgokat. Számomra minden meccs az első bizonyos szempontból vagy olyan, ami »problémás« valamiért. De a Liverpool jól kezdte a szezont, szóval ez egy jó eredmény” – összegzett a szakember.

LABDARÚGÁS, ANGOL LIGAKUPA
A NYOLCADDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
(október 29–30.)

Tottenham Hotspur–Hull City
Newcastle United–Manchester City
Burnley–West Ham United
Arsenal–Chelsea
Birmingham City–Stoke City
Manchester United–Norwich City
Sunderland–Southampton
Leicester City–Fulham


Manchester United 1-0 Liverpool 25.09 ourmatch.net by ourmatch

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik