Man. United: Fergusonnak elege van a gusztustalan kórusokból

Vágólapra másolva!
2012.09.14. 17:14
Sir Alex Ferguson, a Manchester United labdarúgócsapatának menedzsere pénteki sajtótájékoztatóján többek között arról beszélt: elege van abból, hogy a MU és a nagy rivális Liverpool bizonyos szurkolói gúnyt űznek egymás klubjának tragédiáiból.

Sir Alex csapata szombaton a Wigannel játszik, de közeleg a Liverpool elleni északnyugati derbi (szeptember 23.), amelyen a „vörösök" fanatikusai időről időre a MU 1958-as müncheni repülőgép-katasztrófájáról dalolnak tiszteletlenül, míg a manchesteriek a hillsborough-i tragédiát figurázzák ki (e kórusok nem csak e két csapat meccsein harsannak fel).

„Az ember csak reménykedni tud abban, hogy létezik egy határ, amelyet a gyalázkodók nem lépnek át – mondta Ferguson. – Két nagy klubról van szó, mindkettőnk múltjához méltatlan, hogy feltépkedjük egymás régi sebeit. Remélem, a szurkolók végre megtanulnak viselkedni, csak a saját csapatukat biztatják majd, és vége lesz ennek."

A Liverpoolnak a MU elleni lesz az első hazai mérkőzése azt követően, hogy a napokban nyilvánosságra hozott hivatalos jelentésből kiderült: nem a liverpooli szurkolók, hanem a rendőrség volt a felelős az 1989-es, 96 halálos áldozatot követelő Hillsborough-tragédiáért.

Brendan Rodgers, a Liverpool menedzsere már csütörtökön kifejezte ama reményét, hogy a vizsgálat eredményének nyilvánosságra hozatala véget vet „az idióták" fájdalmat keltő kórusainak.

„Emberként nem mondhatok mást, mint hogy viszolygok az ilyesmitől, mármint hogy bármelyik klub szurkolója képes mások halálával, tragédiájával viccelődni. Sajnos minden klubnál csoportosul egy maroknyi idióta, aki arra törekszik, hogy bemocskolja más csapatok hírnevét" – mondta Rodgers.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik