T. I. 2020.01.28 20:30 Frissítve: 2020.01.31 11:47

Man. City: újra edzésben a Bayern nyári kiszemeltje

Ismét edzésbe állt Leroy Sané, a Manchester City német válogatott szélsője, akinek több mint öt hónapot kellett kihagynia. Korábban a Bayern München vezetősége úgy nyilatkozott, ha Sané visszatér és a térde újra játékra alkalmas lesz, akkor újra felvehetik a kapcsolatot a Cityvel egy esetleges átigazolás ügyében.

Leroy Sané visszatért (Fotó: mancity.com)

 

A nyár egyik slágertémája volt Leroy Sané esetleges klubváltása. Aztán jött a Liverpool elleni Szuperkupa-meccs, amelyen a 13. percben kényszerűségből le kellett cserélni a németet. A 24 éves játékost augusztus közepén műtötték meg. A Bayern München ezt követően már nem akart 110-120 millió euró körüli összeget kiadni egy fél évig biztosan harcképtelen futballistáért.

„Egyelőre várunk. Meg kell néznünk, hogy alakul a felépülése. Ha minden rendben megy vele, januárban, vagy februárban az új klubvezetőség biztosan végiggondolja a kérdést” nyilatkozta az ősz elején a Sports Illustratednek a Bayern azóta már leköszönt elnöke, Uli Hoeness arra a kérdésre, hogy Sané lehet-e még a bajorok játékosa.

Decemberben a Bild készített terjedelmes interjút Karl-Heinz Rummeniggével, a Bayern vezérigazgatójával, s ebben természetesen Sané jövője újfent napirendre került. 

„Ha bármit is mondok róla, abból csak baj lesz – hárította el a kérdést, hogy januárban vagy a nyáron valóban új ajánlatot tesznek-e a szélsőért, majd úgy folytatta, amiből azért lehet következtetni a Bayern céljaira: – Egyébként is, bármit mondanék, attól nem menne az ára lejjebb. Egyik sem jó dolog.”

Ősszel arról lehetett olvasni, Pep Guardiola, az angol csapat menedzsere már ki is szemelte Sané utódját a Man. Cityhez: honfitársát, a Real Sociedadban játszó Mikel Oyarzabalt.

A bajorok nyári elhivatottságát jól mutatja, hogy Sané meggyőzésére a szintén futballista, s szintén a nagy rivális Schalkénál nevelkedő testvérét, Sidi Sanét is szerződtették volna mellé

2020.02.17 18:35:59

Angol labdarúgás B. L.

Két sérülés, Maguire kétes esete, két érvénytelenített találat, Mount kapufája. Nem a londoniak napja volt.

2020.02.16 23:37:40

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Az olasz mester az Evertonnál eltöltött első két hónapjával jó néhány kritikust megcáfolt.

2020.02.16 21:08:20

Angol labdarúgás SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Kínos, hogy a City részben saját e-mailjei miatt bűnhődik.

2020.02.15 10:39:46

Angol labdarúgás B. L.

Mané volt a csodacsere • A Mersey-parti gárda egy meccsre került a PL-rekordtól.

2020.02.15 11:49:23

Angol labdarúgás I. SZ.

Bizonyos Burgonya és Guiseley is tartotta benne a lelket • Több mint fél évig küzdött érte.