Man. City: teljes tisztogatás, 18 játékos távozhat – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.16. 13:46
null
Gaël Clichy (középen) is a távozók között lehet (Fotó: AFP)
A The Guardian írása szerint akár tizennyolc játékosától elköszönhet a nyáron Pep Guardiola, a Premier League-ben szereplő Manchester City menedzsere.

 

Az angol klubnak ezúttal sem sikerült maradandót alkotnia a nemzetközi porondon, a Monaco elleni 3–1-es vereséggel már a legjobb tizenhat között búcsúzott a Bajnokok Ligájától.

Az újabb nemzetközi kudarcot a keret teljes átalakítása követheti. Hét játékosnak (Yaya Touré, Gaël Clichy, Pablo Zabaleta, Willy Caballero, Jesús Navas, Bacary Sagna és Tosin Adarabioyo) a nyáron lejár a szerződése, öten (Joe Hart, Eliaquim Mangala, Samir Nasri, Wilfried Bony és Jason Denayer) kölcsönben játszanak jelenleg, míg Sergio Agüero, Vincent Kompany, Alekszandar Kolarov, Fabian Delph, Fernando és Kelechi Iheanacho sorsa szintén kérdéses.

És hogy kik lehetnek az érkezők? Guardiola állítólag teljes vérfrissítést szeretne a védelemben, a Tottenham két szélső hátvédje, Kyle Walker és Danny Rose, valamint a Cityvel már többször szóba hozott Aymeric Laporte (Athletic Bilbao) is érkezhet. A spanyol menedzser Alexis Sánchezt is szívesen megszerezné – különösen Agüero távozása esetén –, az azonban nem tűnik valószínűnek, hogy az Arsenal elengedné a chileit az egyik legnagyobb riválisához.

A manchesteri együttes már tavaly nyáron is a legtöbb pénzt költötte az átigazolásokra: többek között Claudio Bravo (18 millió euró), John Stones (55 millió), Ilkay Gündogan (27 millió), Nolito (18 millió), Leroy Sané (32 millió) és Gabriel Jesus (32 millió euró) is a kékek játékosa lett – utóbbi csak januártól. Amennyiben valóban tömeges vándorlás várható, a Citynek jó eséllyel ismét mélyen a zsebébe kell nyúlnia, hogy pótolja távozó embereit. Erre a hírek szerint 150 millió font áll Guardiola rendelkezésére.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik