nemzetisport.hu 2020.04.05 16:54 Frissítve: 2020.04.06 16:16

Man. City: örömlányokat fogadott, bajba került a védő

Roppant kellemetlen ügybe keveredett a Manchester City jobbhátvédje, Kyle Walker. A 29 éves labdarúgó a múlt héten örömlányokat látott vendégül – erre vélhetően az átlagos hétköznapokon sem lenne büszke, ám a koronavírus-járvány idején, amikor minden arról szól, hogy tartózkodjunk a testi érintkezéstől, különösen nagy felelőtlenségre vall.

„Ó, ez nagy hiba volt…” (Fotó: AFP)

 

Walker egyik barátjával együtt múlt hét kedden, március 24-én látott vendégül két hölgyet a Manchesterhez közeli Hale-ben bérelt luxusházában. Walker másnap a közösségi médiában hívta fel a figyelmet az otthonmaradás fontosságára.

A sztorit a The Sun nevű bulvárlap után a Goal és a The Guardian is közölte. Miután fény derült a történtekre, Walker közleményt adott ki.

„Szeretném megragadni ezt az alkalmat, hogy nyilvánosan bocsánatot kérjek a múlt heti döntéseimért. Profi futballistaként felelős vagyok azért, hogy példát mutassak, így szeretnék elnézést kérni a családomtól, a barátaimtól, a klubomtól, a szurkolóktól és a nyilvánosságtól, hogy cserbenhagytam őket.”

Az esetről már a 48-szoros angol válogatott játékos klubja is tud.

„A Manchester City értesült az egyik bulvárlapban megjelenő, Kyle Walker magánéletét érintő hírről, amely szembemegy az Egyesült Királyság lezárási és távolságtartási szabályaival. A futballisták globális példaképek, stábunk és játékosaink is támogatták az Országos Egészségügyi Szolgálat (NHS) és az egyéb munkavállalók koronavírus elleni harcát. Kyle a cselekedeteivel megszegte az előírásokat. Csalódottan értesültünk a vádakról, Kyle bocsánatkérését is tudomásul vettük, belső fegyelmi vizsgálatot kezdeményezünk” – idézi a klub egyik szóvivőjét a The Guardian. A hírek szerint súlyos büntetés vár Walkerre.

Nem ez az első hasonló ügy a Manchester City háza táján, korábban 22 modellel ünnepeltek a játékosok.

2020.05.25 12:01:21

Angol labdarúgás GALAMBOS DÁNIEL (KÉPES SPORT)

„Hét-nyolc évesen csatárt játszottam, és mindig Michael Owennek képzeltem magam.”

2020.05.26 14:38:31

Angol labdarúgás NAGY PÉTER

Szálas Zoltán az angol futballisták különleges étrendjéről, a Premier League-ben megszokott menetrendről és a gyökeresen megváltozott körülményekről.

2020.05.18 22:55:07

Angol labdarúgás DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A rászakadt jólét és luxus torzíthatja az egyéniségét.

2020.05.09 11:13:39

Angol labdarúgás GALAMBOS DÁNIEL (Képes Sport)

A Liverpoollal megnyerte a BL-t és a klubvilágbajnokságot, alanyi jogon az Afrika legjobbjának járó díjat.

2020.05.08 23:22:52

Angol labdarúgás SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Elegendő indok-e, hogy cirkusz kell a négy fal közé zárt, egyre fáradó népnek?