Man. City: „Néhányan a súlyuk miatt nem edzhetnek a csapattal”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.27. 11:42
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester City játékosa, Gaël Clichy a nyáron kinevezett menedzser, Pep Guardiola által bevezetett szigorú diétáról és egyéb újításokról beszélt.

„Ha a súlyod túl nagy, akkor nem edzhetsz a csapattal, és bizony vannak olyanok, akik emiatt nem tréningezhetnek velünk – mondta a francia védő. – Ha a versenysúlyod hatvan kiló, de most hetven körül mozog, akkor tudnod kell, hogy nem focizhatsz. Hallottam már korábban ilyenről, de most először tapasztalom meg a saját csapatomban.”

„Guardiola kivágott az étrendünkből több üdítőt és természetesen a pizzát, valamint egyéb nehéz ételeket is. Valóban nagyon frissítő és izgalmas ez az újítás.”

A spanyol mester azonban nemcsak az étkezési szokásokat változtatta meg az angol csapatnál, a játékosoknak a pályán is fel kell venniük a szakember stílusát.

„Guardiola azt mondta, hogy ha lehetősége lenne tizenegy középpályással játszani, akkor megtenné. Úgy gondolom, ez a középpályásoknak fantasztikus, de a csatárok is örülhetnek, mert rengeteg lehetőségük lesz.”

A Manchester City jelenleg Kínában készül, ahol a Borussia Dortmunddal találkozik csütörtökön, augusztus 13-án pedig már a Premier League nyitányán, a Sunderland ellen lép pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik