Man. City: Messinél is többet kereshet, ha átigazol?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.27. 14:07
Egybehangzó angol és német lapértesülések szerint Kevin De Bruyne nagyon közel áll ahhoz, hogy a Manchester City játékosa legyen. Arról már hallottunk, mennyit fizetne a belgáért a Wolfsburgnak a manchesteri alakulat, most azonban a britek már azt is tudják, mennyit keresne a középpályás. Nem akarjuk lelőni a poént, de sokat.

Mint beszámoltunk róla, a német Kicker információi szerint megszületett az egyezség a Manchester City és a Wolfsburg labdarúgócsapata között, az angol klub 75 millió euróért megveszi Kevin De Bruyne-t.a német Kicker információi szerint megszületett az egyezség a Manchester City és a Wolfsburg labdarúgócsapata között, az angol klub 75 millió euróért megveszi Kevin De Bruyne-t.

Az angolok – többek között a Metro, a Mirror és a Daily Mail – most arról írnak, az átigazolási összeg mellett a belga fizetése is döbbenetes lesz, a játékos ugyanis hat évre szóló, évi 15 millió fontos fizetést garantáló szerződést kapna a manchesteri kékeknél.

Számoljunk egy kicsit.

Évi 15 millió font átszámolva 20.5 millió euró. Ez azt jelenti, hogy a Citynél De Bruyne havi 1.7 millió eurót vihetne haza, hetente 395 ezer euró ütné a markát – azaz 124 millió forint.

Viszonyításképp: sajtóhírek szerint Cristiano Ronaldo hetente 400 ezer eurót tesz zsebre a Real Madridnál, Lionel Messi 350 ezret az FC Barcelonánál – természetesen a végleges szám jóval nagyobb, ebben nincs benne a szponzori pénz, a reklámdíjak, mezeladások, stb.

Bár nem sok klub közölt hivatalos adatokat játékosai fizetéséről, ezzel a szerződéssel – már persze ha nem csak pletykáról van szó – könnyen lehet, hogy Kevin De Bruyne lenne a világ második legjobban kereső futballistája.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik