Man. City: Lampard tavasszal marad, New York várhat!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.01. 01:48
null
Frank Lampard nyárig marad a Cityben (Fotó: Reuters)
Nem sokkal éjfél előtt került pont az óévzáró nap legizgalmasabb átigazolási sztorijának végére: Frank Lampard a szezon végéig hosszabbított a Manchester Cityvel, és a korábbi megállapodás ellenére nem a New York City FC-vel kezdi el az MLS 2015-ös idényét.

 

Az angol sportsajtónak izgalmas sztori jutott Szilveszter napjára, egész nap azt találgatták, hogy vajon Frank Lampard játszik-e másnap, január elsején a Sunderland elleni bajnokin.

Maga a mérkőzésen való jelenlét persze a legkevésbé volt fontos, a tét viszont annál nagyobb, hiszen a válogatott középpályás kölcsönszerződése a Manchester Cityvel december 31-én lejárt, és kérdés volt, hogy a Premier League-es csapat vajon számíthat-e rá a tavaszi szezonban is, vagy a korábbi megállapodás értelmében Lampardnak New Yorkba kell költöznie, hogy elkezdje a felkészülést az MLS március eleji nyitányára.

Nos, a megállapodás a két City között megszületett: két órával éjfél előtt a Manchester City hivatalos honlapjára felkerült egy rövid közlemény, amely tudatta, hogy az angol klub a szezon végéig meghosszabbította a 36 éves futballista, a korábbi Chelsea-ikon szerződését, akinek a hazai és a nemzetközi porondon is számíthat a játékára.

A hír heves viharokat váltott ki a New York-i szurkolók körében, az egyik szurkolói klub máris támadja a New York City FC-t és a labdarúgót a döntésért, hiszen így a szezonra borsos áron megvett bérletek és jegyek valós értéke igencsak lecsökkent, mert egy világklasszissal kevesebb futballozik majd az együttes találkozóin.

De a Chelsea szurkolói sem boldogok, hiszen Lampard remekül beilleszkedett a nagy rivális gépezetébe, és tavasszal jelentős erősítés lesz a Manchester City számára, amely a Premier League-ben ott liheg a londoniak nyakán. A Chelsea 19 forduló után 46 ponttal áll az élen, előnye három pont a második helyezett Cityvel szemben. Ráadásul a kékeknél korábban 13 évet eltöltő futballista az ősszel immár City-mezben gólt is szerzett a két csapat rangadóján, úgyhogy van mitől tartani a Stamford Bridge-en.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik