Man. City: kiárusításra készül Manszur sejk a BL-kiesés után

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.20. 15:02
null
Touré és Nasri is távozhat a Manchester Citytől? (Fotó: Action Images)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester City jócskán az elvárások alatt teljesít. Szerda este kiesett a Barcelona ellen a Bajnokok Ligájából, az FA-kupában a Middlesbrough búcsúztatta a csapatot, a Premier League-ben hatpontos hátrányból követi az eggyel kevesebb mérkőzést játszó Chelsea-t. Manszúr sejk türelme elfogyott, a nyáron nagy játékosmozgásra számítanak a bajnoki címvédőnél.

A The Guardian információi szerint Yaya Touré, Edin Dzeko, Pablo Zabaleta, James Milner, Samir Nasri, Jesús Navas, Sztevan Jovetics, Alekszandar Kolarov, Gaël Clichy, Bacary Sagna és Fernando helye is bizonytalanná vált Manchesterben. A fizetések csökkentése mellett legalább 50 millió font bevételre számítana az eladásokból a City vezetősége.

Manszúr sejk 2008-ban vásárolta meg a Manchester Cityt, és már több mint egymilliárd fontot költött az angol klub felvirágoztatására. Két bajnoki címmel, egy FA-kupa- és egy Ligakupa-győzelemmel, valamint egy angol Szuperkupával bővült a klub dicsőséglistája, de a hőn áhított nemzetközi sikerre még várni kell.

A The Guardian szerint a legfőbb problémát a kudarcot vallott átigazolások és a keret magas átlagéletkora jelenti. A kezdőcsapatból csupán Sergio Agüero nem töltötte még be 27. életévét. A kiegészítő emberek közül a télen érkezett Wilfried Bony 26, az Olaszország felé kacsingató Sztevan Jovetics 25 éves, az epizódszereplő Dedryck Boyata és az egyelőre kudarcnak számító Eliaquim Mangala egyaránt 24 esztendős – ők a keret legfiatalabb tagjai.

Manuel Pellegrini 2013-ban vette át a csapatot, irányítása alatt tizenegy játékos érkezett Manchesterbe, de közülük csak Frank Lampard, Martín Demichelis, és Fernandinho tekinthető jó igazolásnak.

Ugyan még korai lenne leírni az óriási ígéretnek számító Mangalát, a 42 millió fontért szerződtetett hátvéd nem találja a helyét Angliában és még nem bízik benne Pellegrini. Wilfried Bony januárban csatlakozott a Swansea Citytől, de első gólja még várat magára.

Fernando nem tudott kiharcolni magának állandó helyet a kezdőben, Willy Caballero kapus mindössze kétszer helyettesítette Joe Hartot, Bacary Sagna, az Arsenal egykori jobbhátvédje csak a padot koptatja.

A 15 millió fontba került Jesús Navas hatalmas csalódás, a spanyol válogatott szélső még nem lőtt gólt az idén, beadásai pontatlanok, a védekezésből nem veszi ki a részét és a védőit is ritkán veri meg. Jovetics 22 millió fontért jött a Fiorentinától, a montenegrói támadó 43 meccsen csak 11 gólt lőtt a City színeiben. Álvaro Negredo sem vált be, a spanyol csatár azóta már kölcsönben szerepel a Valenciánál és nyártól végleg a Los Che játékosa lehet.

A Manchester City nyári beruházásnak legfontosabb célja a fiatal, de már bevált tehetségek szerződtetése, a klub első számú kiszemeltje Kevin De Bruyne, a Wolfsburg belga válogatott támadó középpályása.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik