Man. City: Guardiola megerősítette, az Arsenal vinné a segédjét

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2019.12.17. 15:59
null
Mikel Arteta (középen) visszatérhet az Arsenalhoz (Fotó: AFP)
Mint arról brit sajtóértesülésekre hivatkozva beszámoltunk, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal felajánlotta Mikel Artetának a gárda menedzseri posztját. Pep Guardiola most azt megerősítette, hogy a felek valóban tárgyalnak.

 

Arteta jelenleg Guardiola segítője a Manchester Citynél, ám ez hamar megváltozhat – a hétvégi Arsenal–Manchester City meccs után Vinai Venkatesham vezérigazgató és Arteta találkozott, hogy tárgyaljanak a jövőről – olvasható a BBC-n.

Erre a pletykára most ráerősített Guardiola, aki elárulta, hogy az Arsenal valóban megkereste Artetát.

„Szerencsések vagyunk, hogy itt van nekünk. Nagyszerű ember, kiváló menedzser, akinek remek a munkamorálja. Ezért is győztem meg annak idején, hogy dolgozzunk együtt. Tárgyal az Arsenallal, így fogalmam sincs, mit hoz a jövő” – idézi a L'Équipe a katalán trénert.

Jelenleg Fredrik Ljungberg a megbízott menedzser az észak-londoniaknál, ám vele sem igazán megy a csapatnak, Guardiola vélhetően nem is akadályozná meg honfitársát, ha Arteta a távozás mellett döntene.

Arteta 2011 és 2016 között 149 tétmérkőzésen lépett pályára az Arsenalban, a csapatkapitányi karszalagot is viselte, a szurkolók egyik kedvence volt. Korábban volt róla szó, hogy Arsene Wengert is ő váltja, ám akkor Unai Emeryre esett a választás.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik