Man. City: Dzeko az Arsenal kiszemeltje - sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.15. 12:18
null
Dzeko (balra) további segítségére lehet a szezonban szárnyaló Arsenalnak (Fotó: Reuters)
Angol sajtóértesülések szerint Edin Dzeko, a Manchester City labdarúgója is ott van az Arsenal célkeresztjében, az „ágyúsok” már a januári átigazolási időszakban megszereznék a bosnyák válogatottat.

 

A bosnyák légiós nem számít kulcsembernek a Manchester Cityben, a szezonban tizenkét meccsen lépett pályára a tizenhétből – csupán hatszor kezdőként –, döntően le- vagy becserélik, klasszisát bizonyítja, hogy így is szerzett hat gólt és van három asszisztja. A vb közeledtével azonban ennél többet szeretne játszani, hogy jó formában segítse a válogatottat Brazíliában.

Dzeko manchesteri szerződése 2015 nyaráig érvényes, a transfermarkt.de szerint 27 millió euró az értéke. Aresene Wenger listavezető csapatának sürgősen – még a télen – szüksége lenne egy gólerős támadóra, aki tehermentesítheti Olivier Giroud-t, aki kiváló szezont tudhat maga mögött, de már a fáradtság jeleit érzi rajta a londoniak szakmai stábja.

Wenger első számú kiszemeltje – amint arról korábban már többször beszámoltunk – Karim Benzema, a londoniak most éppen a Real Madridot sürgetik állásfoglalásra, hogy mik a közeljövőbeli terveik a franciával. Amennyiben van bennük készség, akkor üljenek le tárgyalni, ha viszont semmiképpen nem eladó a francia, akkor ők a részükről továbblépnek.

A francia menedzsernek közben saját jövőjét is intéznie kell az Arsenallal – a klub tájékoztatása szerint előrehaladott állapotban vannak a tárgyalások a közös folytatásról –, míg Wojciech Szczesnyvel mindenben megállapodtak, most már csak alá kell írni az újabb négy évre szóló szerződést. A 23 éves lengyel légiós most érvényben lévő szerződése 2015-ben ér véget.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik