Man. City: Azért hagytam ott a Barcát, mert... – Bravo

2016.09.20. 09:10
null
Claudio Bravo (balra) nem akart asszisztálni a barcelonai őrségváltáshoz (Fotó: AFP)
A Manchester City kapusa, Claudio Bravo cáfolja, hogy rossz viszonyban lett volna Marc-André ter Stegennel, viszont megerősítette azt a korábbi feltételezést, miszerint a kispadozás elől „menekült” el a PL listavezetőjéhez.

 

„Nem én lettem a Barca első számú kapusa, hanem Ter Stegen, így a klub hiába akarta meghosszabbítani a szerződésemet, megértettem velük, hogy nem áll szándékomban kispadozni. Az nem az én világom – indokolta a váltást az érintett, aki cáfolta, hogy posztriválisával rossz viszonyban lett volna. – Amik megjelentek rólunk a sajtóban, hogy rossz volt a viszonyunk és a végén már fagyos volt körülöttünk a levegő, abból semmi sem igaz. Sohasem volt problémánk egymással, sőt, kifejezetten jól össze tudtunk dolgozni.”

A 33 éves Claudio Bravo és a 24 éves Ter Stegen 2014 nyarán igazolt a katalánokhoz. A Barcelona irányítását akkor átvevő Luis Enrique választása elsőre a nyolcéves spanyolországi tapasztalattal rendelkező chileire esett. Legalábbis ami a bajnokságot illeti, mert a BL-ben és a honi kupában Ter Stegennel kezdett. Idén nyáron viszont váltottak, és Ter Stegen megkapta a bajnokikat is.

Claudio Bravót arról tájékoztatta Luis Enrique, hogy amennyiben a német egészséges, akkor ő csak a padra ülhet. A chilei így távozott a nyáron: 18 millió euróért került a Manchester Cityhez, amelynél négy évre írt alá. Pep Guardiola azonnal első számú kapusként számított rá, Joe Hart, az angol válogatott első számú kapusa pedig mehetett torinói kölcsönjátékra. Claudio Bravo már három győztes tétmeccsen – egy BL és két bajnoki – van túl új klubjában.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek