Man. City: aláírt a Monacóból érkező védő – hivatalos

Vágólapra másolva!
2017.07.24. 14:15
Benjamin Mendy, a francia élvonalbeli AS Monaco 23 éves labdarúgója az angol első osztályú Manchester Cityben folytatja pályafutását.

Az átigazolást a Monaco és a Manchester City szinte egyszerre jelentette be. A négyszeres francia válogatott balhátvéd ötéves szerződést kötött új klubjával, amely sajtóhírek szerint 52 millió fontot (nagyjából 58 millió eurót) fizet érte. A korábban a Le Havre-ban és a Marseille-ben futballozó Mendy a 22-es mezszámot kapta a Cityben.

Mendy hamarosan csatlakozik új csapattársaihoz, akik az Egyesült Államokban túráznak, s helyi idő szerint szerdán a Real Madriddal csapnak össze felkészülési mérkőzésen.

A Monaco kis túlzással az évszázad üzletét kötötte Mendy eladásával. A Ligue 1 címvédője tavaly nyáron 13 millió euróért vásárolta meg Mendyt az Olympique Marseille-től, egy évre rá pedig csaknem 60 millióért adta tovább. Korábban még sohasem fizetett futballklub ennyi pénzt védőért. Mendy a mögöttünk hagyott szezonban 39 tétmérkőzésen egy gólt szerzett és tizenegy gólpasszt adott a francia bajnok színeiben.

Mendy a City hatodik nyári szerzeménye Douglas Luiz, Danilo, Ederson, Bernardo Silva és Kyle Walker után. A manchesteri gárda immár körülbelül 240 millió eurót költött új játékosokra a nyáron.









Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik