Liverpool: Rodgers az elmaradt büntetőt kéri számon Webben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.17. 13:03
null
Rodgers nem érti, hogy maradhatott néma Webb sípja (Fotó: Action Images)
Mint ismert, az angol labdarúgó FA-kupa nyolcaddöntőjében az Arsenal hazai pályán 2–1-re legyőzte a Liverpoolt. A „vörösök” menedzsere, Brendan Rodgers a találkozó után egy elmaradt tizenegyest kért számon Howard Webben.

 

Az „ágyúsok” 2–0-s előnyre tettek szert, mielőtt Steven Gerrard büntetőből szépített, nem sokkal később pedig Luis Suárez ismét elterült a 16-oson belül – másodjára azonban már néma maradt a síp.

„Állandóan próbára teszi a védőket, és elég sokszor nem kapja meg, amit érdemelne – mondta Suárezzel kapcsolatban Rodgers. – A Chelsea elleni (amikor Samuel Eto’o szabálytalankodott Suárezzel szemben még decemberben) egyértelmű büntető volt. Most kapott egy büntetőt, de kettőt érdemelt volna. És itt nem számít, milyen a hírneve, ennek akkor is tizenegyesnek kellett volna lennie.”

„Úgy gondolom, elég könnyű helyzet volt a bíró számára, egyértelmű tizenegyesnek tűnt. Elég csalódottak voltunk, hogy nem kaptuk meg az ítéletet, mert ez megadta volna nekünk a helyzeti előnyt a találkozó hajrája előtt” – tette hozzá a Liverpool menedzsere.

„Számomra ennek vége. Nem változtathatod meg, nem lehet hatásod rá. Beszélni fogok egy ellenőrrel, jó lenne tudni, miért nem adták meg, mert ez fontos momentum volt.”

Gerrardot a második félidőben kiállíthatták volna, miután szabálytalankodott Oxlade-Chamberlainnel szemben azután, hogy korábban már kapott róla egy sárgát.

„Azt hiszem, szabálytalanság volt, de nem vagyok biztos benne, hogy ért-e sárgát. Howard [Webb] józan ésszel döntött, ebben a helyzetben helyesen” – vélekedett erről az esetről a menedzser.

A találkozó első öt percében Daniel Sturridge kétszer is óriási helyzetbe került, azonban egyik után sem tudta előnyhöz juttatni csapatát, és végül megszakadt nyolc mérkőzés óta tartó gólszériája (ebben az időszakban kilencszer volt eredményes a liverpooli támadó). Rodgers szerint a játékos csalódott volt az eset után, és az is lesz a búcsú miatt.

A „vörösök” menedzsere szerint a csapat ettől függetlenül nagyszerű volt: „Azt hiszem a teljesítményünk kiemelkedő volt. Eljöttünk ide, és gyakorlatilag domináltunk a mérkőzés nagy részében, valós veszélyt jelentettünk támadásban. Könnyedén szerezhettünk volna még öt-hat gólt, de nem voltunk elég pontosak a befejezéseknél.”

EMLÉKEZTETŐÜL – FA-KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
ARSENAL–LIVERPOOL
2–1 (1–0)
London, Emirates Stadion. V: Webb
Arsenal: Fabianski – Jenkinson, Mertesacker, Koscielny, Monreal – Arteta, Flamini – Oxlade-Chamberlain (Gibbs, 76.), Özil, Podolski (Santi Cazorla, 69.) – Sanogo (Giroud, 88.). Menedzser: Arsene Wenger
Liverpool: Jones – Flanagan, Skrtel, Agger, Cissokho (Henderson, 62.) – Allen, Gerrard, Coutinho – Sterling, Sturridge, Suárez. Menedzser: Brendan Rodgers
Gólszerző: Oxlade-Chamberlain (16.), Podolski (47.), ill. Gerrard (60. – 11-esből)

FA-KUPA
A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA

Arsenal–Everton
Brighton (II.)/Hull–Sunderland
Sheffield United (III.)–Sheffield Wednesday (II.)/Charlton (II.)
Manchester City–Wigan (II.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik