Liverpool: „Minden egyértelmű lett” – Klopp először beszélt Kariusról és agyrázkódásáról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.06. 11:39
null
Jürgen Klopp (balra) számára egyértelmű, Loris Karius az agyrázkódása miatt követett el két nagy hibát a Real Madrid ellen (Fotó: AFP)
Hétfőn megkezdte a felkészülést a következő szezonra a Liverpool labdarúgócsapata, melynek menedzsere, Jürgen Klopp a klub hivatalos honlapján beszélt a Real Madriddal szemben 3–1-re elveszített májusi Bajnokok Ligája-döntőről és a találkozón kétszer is nagyot hibázó kapusáról, a második félidő jelentős részében agyrázkódással védő Loris Kariusról.

„Minden rendben. Nem tudom pontosan, hogy az emberek mit gondolnak erről a szituációról. Az egyetlen, amit mondhatok, hogy Loris agyrázkódással védett a mérkőzésen.

Bárki, akinek volt már agyrázkódása, tudja, hogy az elszenvedők nem egyféleképpen, hanem különböző módon élik meg ezt a helyzetet. Loris nyilvánvalóan nem érezte. Kapott egy ütést a fejére, amit észlelt, de nem tudta, hogy agyrázkódása van. Valószínűleg maga az érintett az, aki utolsóként tudomást szerez arról, hogy mi történt.

A meccs hevében és a lefújás utáni csalódottságban senki sem gondolt erre. Őszintén szólva nekem is kellett néhány nap, hogy megbarátkozzak a ténnyel, hogy elveszítettük a döntőt. Nem volt könnyű.

Négy nappal később felkeresett Franz Beckenbauer, a német futball legnagyobb alakja, aki egyben jó barátom is. Felhívott és azt mondta, Németország leghíresebb orvosánál járt, aki azt mondta neki, hogy Loris agyrázkódást szenvedett. Visszakérdeztem, hogy »micsoda?« Ahol én álltam, onnan a meccs közben nem lehetett jól látni, hogy mi történt. Azt gondoltam magamban, lehet, hogy volt kontaktus, lehet, hogy nem. Azt feleltem Franznak, »oké, adj néhány percet, elintézek egy-két dolgot«.

Megkaptam minden képet különböző nézőpontokból, ekkor már láttam, mi történt, és azt gondoltam: »hogyan hihettük, hogy az a srác, aki a meccs addigi szakaszában semmilyen gyengeség jeleit nem mutatta, elkövesse ezeket a hibákat? Senki nem gondolt rá, hogy ez azért van, mert kapott egy ütést?« Számomra ez mindent megmagyarázott, de azt gondoltam, »oké, gyerünk, bizonyítsuk be, hogy valóban ez történt«.

RAMOS ÉS KARIUS ÜTKÖZÉSE

Azt hittem, hogy már túl késő lesz, és nem tudjuk leellenőrizni. Ámmost már tudom, az agyrázkódás nem múlik el egy nap alatt. Ha elszenveded, napokkal később is lesznek még jelei. Öt nappal a döntő után a 30 pontból álló teszt 26 ponton kimutatta, hogy Lorisnak még mindig agyrázkódása van. Minden egyértelmű lett.

Ha megkérdezed Lorist, azt mondja majd, hogy nem gondolt erre, és egy másodpercig sem fog kifogásként hivatkozni rá. Mi sem annak használjuk, hanem magyarázatnak. Ezért vannak az elemzések. Meg tudjuk indokolni, hogy mi miért történt. Az én nézőpontomból most már minden világos. Nem gondolunk többet a történtekre, tiszta lappal folytatjuk.

Ha a Chester ellen hibázol, az csak egy hiba lesz. Ha a BL-döntőben, azt nem tudod megváltoztatni, akkor sem, ha nagyon akarod.

A fejére kapott ütés hatással volt a teljesítményére, ez száz százalék. Amit a világ többi része gondol, az nem érdekel. Nem fontos, amit az emberek mondanak. Nem kifogásokatkeresünk, a magam részéről ez teljes mértékben magyarázat” – újságolta el részletesen Klopp.

A Liverpool szombaton 16 órától az ötödosztályból kiesett Chesterrel vívja szezonbeli első felkészülési mérkőzését – a Svédország–Anglia vb-negyeddöntővel egy időben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik