Liverpool: Jürgen Klopp az új menedzser – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.08. 22:15
null
Klopp szignált, majd mosolygott (Fotó: Twitter)
A várakozásoknak megfelelően a Liverpool hivatalosan is bejelentette, hogy Jürgen Klopp az együttes új menedzsere.

 

A 48 éves német szakember megérkezését követően aláírta a szerződését. A klub nem hozta nyilvánosságra, mennyi időre kötelezte el magát, sajtóhírek szerint három idényre.

A hivatalos sajtótájékoztatóra péntek délelőtt (magyar idő szerint) 11 órakor kerül sor, az első edzését jövő héten tarthatja az együttesnek. Klopp várhatóan magával viszi korábbi kollégáit, Zeljko Bubacot és Peter Krawietzet.

A helyük már megvan: a Liverpool a hivatalos honlapján jelentette, hogy távozott posztjáról az első gárda edzői stábja, Sean O'Driscoll, Gary McAllister, Glen Driscoll és Chris Davies. A négy szakember közül egyedül McAllister marad a klubnál, de nagyköveti teendőket tölt be a jövőben, és nem az első csapat mellett dolgozik majd.

Klopp május óta volt csapat nélkül, miután hét szezont követően elhagyta a Borussia Dortmundot. Brendan Rodgerset három és fél év után menesztették a Pooltól.

A Liverpool nyolc forduló után a Premier League tizedik helyén áll, az Európa-ligában pedig két döntetlennel kezdte a csoportkört.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik