Liverpool: „Bogdán nem az a tipikus futballista”

Vágólapra másolva!
2015.06.12. 21:53
A Daily Post felkérte Marc Iles-t, a Bolton News szakíróját, hogy mutassa be Bogdán Ádámot új klubja, a Liverpool labdarúgócsapatának szurkolóinak. Az úriember csupa szépet és jót mondott a magyar kapusról.

„Ádám nagyon kiegyensúlyozott kapussá vált a Boltonnál, kijavítva néhány hibáját, amelyek korábban jellemezték – kezdte Bogdán bemutatását Marc Iles. – Lábbal rengeteget fejlődött, de a legnagyobb erőssége az, ahogy a labdához nyúl, a beadásokra való kijövetele, valamint az, hogy nyugalmat ad a védősornak. Tizenegyesölőnek is tartják már, emlékezhetünk, kivédte például Wayne Rooney és Jordi Gómez büntetőjét is.”

A felvetésre, amely szerint Bogdán ingázott a Bolton kezdőcsapata és kispadja között, a következőt válaszolta a Bolton News újságírója.

„Miután átvette az első számú kapus szerepét Jussi Jääskeläinentől, nagyon ritkán hagyott ki mérkőzést egészségesen. Az utóbbi idényekben térd- és bokasérülései voltak, ez számít a leggyengébb pontjának, nem pedig bármilyen technikai hiányosság. Az előző három évben kiváló posztriválisa volt Andy Lonergan személyében, aki sosem hagyta cserben a Boltont, ha be kellett ugrania. Szerintem nem igazságos Bogdán képességeit megkérdőjelezni a legutóbbi szezonban jegyzett mérkőzésszáma alapján.”

Bogdán volt a Bolton első számú kapusa abban az idényben, amikor a Wanderers kiesett az élvonalból. Erről az időszakról így vélekedik Marc Iles:
„Ádám akkoriban még nem volt kész kapus. Emlékszem egy rémálomszerű estére, a Chelsea elleni öt-egyes vereségre, amikor gyakorlatilag nem is volt védelem előtte. A Mersey-parti szurkolóknak beugorhat az is, amikor Tim Howard kirúgása és az erős szél megtréfálta. Ezek az esetek egy ilyen fiatalt megtörhettek volna, ám őt csak erősebbé tették, összeszedettebb, sokoldalúbb kapus lett.”

A Liverpoolt irányító Brendan Rodgers számára sokat jelent játékosai személyisége. Bogdánnak ilyen téren nincs mitől tartania, legalábbis Iles szerint.

„Shaggyként neveztük, mert hasonlít a Scooby Doo szereplőjére. Ádám nagyon laza srác, mint a mentora, Jääskeläinen – folytatódott a magyar kapus jellemzése. – Ádám felettébb intelligens, nem az a tipikus futballista. Egy interjú során ugyanúgy lehet vele politikáról beszélni, mint a fociról. Az angolja nagyon sokat fejlődött, de még mindig alaposan megválogatja a szavait. Néha, amikor elveszti a fonalat egy beszélgetés során, elölről kezdi az egészet.”

A legfontosabb persze az, hogy Bogdánnak mennyi esélye lesz bekerülni a Liverpool kezdőjébe.

„Az előző szezonban voltak pillanatok, amikor úgy tűnt, a Liverpoolnál nem ártana egy másik választási lehetőség, Mignolet elbizonytalanodott, és pihenőre volt szüksége – mondta erről Iles. – Tudom, hogy Ádám készen áll majd a lehetőségre. Talán nincsenek olyan sztárkvalitásai, amelyekre a Liverpool-szurkolók vágynak, de nagyon biztos kezű kapus.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik