HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.05.30 21:52 Frissítve: 2018.05.30 22:31

Liverpool: Bogdán Ádám is vigasztalta Loris Kariust

A Liverpool kötelékébe tartozó Bogdán Ádám a Sport Tv Mai helyzet című műsorának vendége volt. Elmondta, a jövő szezon elején derül ki, Jürgen Klopp megbízik-e még a BL-döntőn hatalmas hibákat vétő Loris Kariusban, akit egyébként ő is vigasztalt. Mesélt a BL-döntő estéjéről, és elárulta, hogy örömmel igazolna Angliából délebbre, mondjuk Olaszországba.

HIRDETÉS

 

Bogdán Ádám a saját jövőjével kapcsolatban azt mondta, még nincs konkrétum. „Az örök dilemmám, hogy imádom az angol focit, és nagyon szeretek ott játszani, viszont az életnek vannak más aspektusai, amik tizenegy év után kezdenek egy picit zavaróvá válni. Nem kell nagy dolgokra gondolni, például, hogy ne essen folyamatosan az eső. Ezek olyan dolgok, amik az utóbbi években, amikor sérült voltam, jobban kiütköztek. Hogy mennyire vágynék valami új dologra, például új nyelvet is megtanulnék – mondta Bogdán a Sport Tv Mai helyzet című műsorában, és hozzátette, délre venné az irányt. – Nagyon tetszik az olasz bajnokság, az olasz mentalitás, de nem tudom, mi lesz ebből. A helyzet az, hogy országot szeretnék váltani, de másfél éve nem védtem, így azokon a helyeken, ahova szeretnék menni, eleve nem ismernek annyira, és nem tudom, milyen lehetőségek lesznek.”

Loris Kariusról, a BL-döntőn hatalmasat bakizó kapustársáról is beszélt a Mai helyzetben: „Nagyon könnyű együtt érezni vele, mert mindannyian voltunk hasonló helyzetben. Attól eltekintve, hogy nem BL-döntőben. Írtam neki egy SMS-t, hogy pontosan ez a lényeg, hogy egyikünk sem játszott még BL-döntőt, ő viszont ott volt.”

Elmondta, hogyan fordulhatott elő, hogy épp a BL-döntőn jött neki ki ilyen rosszul a lépés. „Ha nagyon leegyszerűsítem a helyzetet, szerintem ő kinézett jobbra, és Benzema pont elnézett balra, amikor ki akarta dobni a labdát, elindult a mozdulat, és nem tudta már visszahúzni a kezét” – nyilatkozta, és hozzátette, szerinte nyilvánvalóan az is benne van, hogy fiatalon védett a BL-döntőn.

„Azt gondolom, hogy mondjuk a Real Madriddal összehasonlítva, ennek a Realnak már volt két BL-döntője az elmúlt két évben, a mi csapatunk tagjai pedig nagyon fiatalok, és most először szerepeltek BL-döntőben. Ez biztosan közrejátszik abban, hogyan kezelsz bizonyos szituációkat, hogyan kontrollálod a meccset. Azt gondolom, a Madrid összességében jobban csinálta ezt, sokszor nem túl szimpatikusan, de ügyesen kezelte, hogyan lehet megnyerni egy ilyen meccset.”

Felvetődött a kérdés, Jürgen Klopp bizalmát vajon elvesztette-e a német kapus: „A következő szezonban kiderül, hogy megadja-e neki a bizalmat ugyanilyen szinten, ahogyan eddig, vagy elveszi. Az én esetemre visszatérve, nyilvánvalóan számít, hogy egy edzőnek mennyire vagy szimpatikus, nem feltétlenül, mint ember, hanem mint játékos, hogy mennyit lát benned. Ha nem lát benned sokat, akkor azok után a hibák után, amik bekövetkeznek bármelyik kapus életében, azok után félre lehet tolni. Ha viszont van egy kapus, akiben sokat lát, akit szeret, és szimpatikus számára az, amit csinál, akkor ezeken túl lehet lendülni. Az más kérdés, hogy egy BL-döntő után kinek kell megfelelni, mennyit tud bevállalni egy edző, és mennyire megy szembe a médiával. Ez egyébként nem sokszor volt rá jellemző, hogy nagyon ellene menne a médiának.”

Egyébként Bogdán is a helyszínen nézte meg a mérkőzést. „Innen repültem Kijevbe, izgalmas volt, mert fél órát késett a gépem, egy kocsival vittek a hotelhez, és húsz percem volt átöltözni az új melegítőbe, amit direkt a BL-döntőre gyártottak. Onnan fel a buszra, és a csapattal a stadionba. Utána pedig a csapattal utaztam vissza Liverpoolba annak a reményében, hogy egy kis ünneplés lesz, de pont az ellenkezője volt” – idézte fel, mi történt a meccs előtt, majd arról is mesélt, mi történt utána.

„Most a meccs után néhány nappal már elkezdem én is, és mindenki más feldolgozni az eseményeket. Az egész este és éjszaka nagyon szürreális élmény volt, mert nagyon pozitív hangulatban érkezett mindenki, a szurkolók és a játékosok is, aztán az lett, ami, ráadásul egy személyes tragédiával is ötvözve. Óriási csend volt az öltözőben és a repülőn is, hajnali ötkor szálltunk le Liverpoolban, akkor kezdték megbeszélni az eseményeket, hogy mondjuk Ramos hogyan vitte le Szalahot, hogy lehet valaki ilyen, hogy ezt kigondolja, és meg is csinálja. Azt gondolom, az volt a fordulópontja a mérkőzésnek, bármennyire is benne voltak az egyéni hibák az eredményben, de ott azon nyomban megváltozott a játék képe. A Realnak az a fajta veszélyérzete, hogy Szalah bárkit le tud futni, elmúlt, ezáltal könnyebben tudott előre törni.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.11 16:16:52

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

D. Silva korán beköszönt, Agüero bombázott, Gündogan megadta a kegyelemdöfést • Az Arsenal botlott a Wolves ellen.

2018.11.04 21:20:35

Angol labdarúgás S. TÓTH JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. A biznisz ez alkalommal nemes célt is szolgál.

2018.11.03 18:18:11

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Végtelenül közönségszórakoztató csata végén Lacazette mentett pontot a londoniaknak.

2018.10.31 13:30:33

Angol labdarúgás I. M.

Vichai Srivaddhanaprabha több volt, mint klubvezető, sokat tett környezetéért és az egész városért.

2018.10.29 14:57:10

Angol labdarúgás BORBÉLY LÁSZLÓ

A tragikus balesetben elhunyt Vichai Srivaddhanaprabha tulajdonosi érájának története.

HIRDETÉS
HIRDETÉS