Liverpool: Balotelli jobban teszi, ha hozzászokik a kispadhoz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.26. 11:33
null
Balotelli eltiltása után ismét bevethető – ám lehet, hogy csak a kispadig jut (Fotó: Reuters)
Tizenhatmillió fontért jött, bajnoki gólt még nem szerzett: Mario Balotelli Liverpoolba igazolása eddig nem nevezhető sikertörténetnek, ráadásul Brendan Rodgers menedzser 3–4–2–1-es felállásában az olasz futballistának könnyen lehet, hogy csak a kispadon jut hely, mivel a szakvezető szerint nem fekszik neki a játékstílus.

 

Balotelli eddig tizenöt tétmérkőzésen két gólt szerzett a Liverpoolban (bajnokin 10/0 a mutatója), ráadásul november 8-a óta nem volt kezdő – sérülések és eltiltás hátráltatták –, és most úgy tűnik, egy ideig nem is lesz az.

„A kispad olyan dolog, amihez hozzá kell szoknia. Ha a csapat játékához csereként tud hozzátenni valamit, akkor ehhez alkalmazkodnia kell. Ez minden játékosra vonatkozik, nem csak rá” – magyarázta Brendan Rodgers Balotelli kispadoztatását.

„Akkor játszunk a legjobban, ha agresszíven futballozunk. Eddig az egész szezonban azt kerestük, hogy miként hozhatjuk vissza a gyorsaságot és az intenzitást a játékunkba, mert ez kritikus fontosságú. A kulcs az, hogy rendkívül agresszív letámadást mutassunk be már a támadó harmadban. A játékosok kezdenek ehhez hozzászokni, a teljesítményük pedig javulni fog. Ugyanakkor látjuk, hogy ez nem igazán Balotelli játéka. Ő akkor érzi magát a legjobban, ha a tizenhatos körül – vagy a büntetőterületen belül – mozoghat. Ez a presszing, ez az agresszív visszatámadás nem az ő játéka. De a mi feladatunk a legjobbat kihozni a játékosainkból és az egyéni erényeikből. A legfontosabb, hogy ismét bevethető, és így megnőtt a variációs lehetőségek száma” – folytatta.

A Liverpool a karácsonyi-újévi hajsza során a Burnleyvel (december 26.), a Swansea-val (december 29.), illetve a Leicesterrel (január 1.) meccsel, majd január 5-én az FA-kupában az AFC Wimbledon ellen lép pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik