Liverpool: 25 milliót fizetnek a szerb válogatott támadóért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.15. 17:40
A Premier League ezüstérmese, a Liverpool 25 millió euróért megvásárolta a Benfica szerb válogatott támadóját, Lazar Markovicsot – tájékoztatta a lisszaboni klub a portugál tőzsdét.

A 20 esztendős játékos tavaly nyáron szerződött a Benficához nevelőcsapatától, a Partizan Beogradtól, de már akkor is sorban álltak érte az angol topcsapatok. Idén a Chelsea és a Liverpool érdeklődéséről lehetett hallani, végül a „vörösök” nyerték meg az érte folyó versenyfutást.

A legutóbbi idény Európa-liga-álomcsapatába beválasztott Markovics vételárának csak a fele, vagyis 12.5 millió euró illeti meg a Benficát, amely a futballista játékjogának az 50 százalékát birtokolta. Az átigazolás díj másik fele állítólag Pini Zahavi játékosügynök bankszámlájára vándorol.

A szerb válogatott támadó a Facebookon az éjszaka folyamán már mellékelt egy képet, miközben interjút ad a Liverpool televíziós csatornájának. A Benfica közleményét követően nem sokkal az angol együttes a hivatalos honlapján megerősítette Markovics érkezését, aki hosszú távú szerződést írt alá.

A háromszoros szerb és egyszeres portugál bajnok futballista Rickie Lambert, Emre Can és Adam Lallana után a Liverpool negyedik nyári szerzeménye.

Lazar Markovics hétfőn már a Liverpool hivatalos televíziós csatornájának nyilatkozott (Fotó: Facebook/Lazar Markovic)
Lazar Markovics hétfőn már a Liverpool hivatalos televíziós csatornájának nyilatkozott (Fotó: Facebook/Lazar Markovic)

 

Markovics a Liverpool mezével (Fotó: marca.com)
Markovics a Liverpool mezével (Fotó: marca.com)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik