Liverpool: 10 meccsre eltiltották a harapó Suárezt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.24. 16:15
null
Luis Suárez egy ideig nem feszíthet a Liverpool szerelésében (Fotó: Action Images, archív)
Tíz mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta az angol Labdarúgó-szövetség (FA) Luis Suárezt, a Liverpool támadóját, amiért a Chelsea elleni vasárnapi hazai bajnokin (2–2) megharapta a londoniak védőjét, Braniszlav Ivanovicsot.

 

 

Suárez a Chelsea elleni bajnokin megharapta a fővárosi csapat védőjét, Braniszlav Ivanovicsot, majd a mérkőzés után bocsánatot kért. Klubja, a Liverpool megbüntette a 26 éves csatárt, akire most az angol szövetség is lesújtott, ugyanis 10 mérkőzésről eltiltotta. Az uruguayi támadó szerint súlyos az FA szankciója, csak az ilyenkor szokásos 3 meccses eltiltást kellett volna kapnia.

„Egy háromszemélyes független bírálóbizottság megállapította, hogy Suárez három mérkőzésre szóló eltiltása kevés volt, a játékos további hét meccsen nem léphet pályára. Az incidenst a játékvezető nem látta a találkozón, de a videofelvételek alapján egyértelmű volt. Suáreznek péntek délig van lehetősége fellebbezni” – olvasható az FA közleményében.

A 10 meccses eltiltás azt jelenti, hogy Suárez ebben az idényben már nem játszhat, míg a következő szezon elején hat összecsapást kell kihagynia. Az uruguayit korábban már eltiltották harapásért: 2010 novemberében még Ajax-játékosként a PSV-t erősítő Otman Bakkalt „kóstolta meg”, akkor hét mérkőzést kellett kihagynia.

Liverpoolos időszaka alatt sem ez az első büntetése: 2011 decemberében nyolc találkozót kellett kihagynia (a 40 ezer fontos pénzbírság mellett), mivel rasszista megnyilvánulásokat tett Patrice Evra felé.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik