Leicester: „Múlt éjjel megkönnyeztem, ami történt”

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2017.02.24. 15:39
null
Claudio Ranieri nem túl elegáns eltávolításával sokan nem értenek egyet (Fotó: AFP)
Gary Lineker, az angol labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya megkönnyezte, hogy csütörtökön menesztették egykori csapata, a bajnoki címvédő Leicester City menedzserét, Claudio Ranierit.

 

„Amit az elmúlt szezonban csinált, az rendkívüli, viszont a tulajdonosok – vagy akik részt vettek a döntés meghozatalában – hálátlanok voltak. Múlt éjjel megkönnyeztem, ami történt, mert megmagyarázhatatlan számomra. Claudióért, a labdarúgásért és a klubomért is hullajtottam egy könnycseppet” – nyilatkozta a BBC-nek Lineker, aki pályafutása első hét idényét a Leicesterben töltötte. Hozzátette, minden bizonnyal pánikreakcióról volt szó a thaiföldi tulajdonosok részéről.

„Rossz döntés született, nagyon szomorú vagyok. Az csak egy mítosz, hogy egy új edző azonnal segíteni tud. Néha előfordul, de a statisztikák szerint ilyenkor nem történik nagy változás” – vélekedett a televíziós műsorvezetőként és szakkommentátorként tevékenykedő volt csatár.

A Premier League-klubok menedzsereinek pénteki sajtótájékoztatóin szinte kivétel nélkül szóba került Ranieri menesztése.

„Ez nem árnyékolja be Claudio történetét, mindig a történelmi eredményről fognak emlékezni rá, teljes joggal. Meg vagyok döbbenve. Régóta ismerem őt, igazi úriember és rendkívül pozitív személyiség” – vélekedett Eddie Howe, a Bournemouth szakvezetője.

„Mit mondhatnék? Mindenkit meglepett a döntés, de az, hogy menesztenek, az edzői munka része. A Chelsea-nél és a Real Madridnál nekem is volt benne részem” – ezt már a Bayern München olasz vezetőedzője, Carlo Ancelotti mondta.

„A Leicesternek hálásnak kell lennie mindazért, amit tett – történelmet írt. Amit itt letett az asztalra, lehetővé teszi majd számára, hogy új állomáshelyet találjon magának” – zárta gondolatait a bajorok 57 éves mestere.

Az olasz Claudio Ranieri 2015 nyarán vette át a Leicester City irányítását, amellyel tavaly tavasszal bajnok lett, erre a szezon előtt ötezerszeres szorzóval lehetett fogadni Nagy-Britanniában. Csapata a Bajnokok Ligájában a nyolcaddöntőbe jutott, ahol 2–1-re veszítette el az első mérkőzést szerdán, a Sevilla otthonában, tehát maradt esélye a továbblépésre.

Ezzel szemben a Premier League-ben rendkívül gyengén szerepel az együttes, az elmúlt öt meccsén kikapott, és csak egy pont választja el a kieső helytől. A thaiföldi tulajdonosok egy hete még rendíthetetlen támogatásukról biztosították a trénert, akit a nemzetközi szövetség (FIFA) az év legjobbjának választott.

Mint azt korábban jeleztük, jó esély van rá, hogy Roberto Mancini vegye át a 65 esztendős szakember helyét.

„Sajnálom Ranieri barátomat, aki örökké része lesz a klub történelmének, és ott marad a Leicester-szurkolók és minden futballrajongó szívében” – írta a Twitteren Mancini, aki 2012-ben bajnokságot nyert a Manchester Cityvel. Szintén az utódjelöltek között van a Leicester korábbi edzője, Nigel Pearson, továbbá Alan Pardew, Guus Hiddink, Neil Lennon, Frank de Boer és Gary Rowett is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik