Leicester: klubrekordért igazolhat algériai csatárt Ranieri

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.29. 13:09
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Leicester City a Sporting gólgyárosát, Iszlam Szlimanit szerződtetheti az átigazolási hajrában.

Miután a lisszaboni együttes vasárnap bemutatta két új holland támadóját, a Wolfsburgtól érkező Bas Dostot és az Eintracht Frankfurttól távozó Luc Castaignost, egyre jobban valószínűsíthetőbbé válik Iszlam Szlimani távozása. Az algériai játékos 2013-ban igazolt a Sportingba, azóta pedig a klub első számú gólfelelősévé vált. A 2015–2016-os szezonban 33 bajnoki találkozón 27 alkalommal volt eredményes.Bas Dostot és az Eintracht Frankfurttól távozó Luc Castaignost, egyre jobban valószínűsíthetőbbé válik Iszlam Szlimani távozása. Az algériai játékos 2013-ban igazolt a Sportingba, azóta pedig a klub első számú gólfelelősévé vált. A 2015–2016-os szezonban 33 bajnoki találkozón 27 alkalommal volt eredményes.

A 28 éves támadó a BBC és a Sky Sports egybehangzó értesülései szerint 40 millió euróért válthat klubot, ez pedig rekordösszeget jelentene az aktuális angol bajnoknál. Az egyesület eddigi legdrágább vétele a CSZKA Moszkvától szerződtetett nigériai Ahmed Musa – ráadásul ő is idén nyáron költözött Angliába. Érte 19.5 milliót fizetett a Leicester.

Szlimaninak – aki az első portugál idényében a 11., a másodikban az 5., a harmadikban pedig a 2. helyen végzett az élvonal góllövőlistáján – 2020-ig van érvényes szerződése a Sportinggal.

Az már árulkodó jel, hogy a támadó elköszönt jelenlegi csapattársaitól, sőt, meg is könnyezte a búcsút.




Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik