Leicester: elérhető a bajnoki cím? Mennek az Arsenalhoz, aztán...

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.06. 19:08
A Leicester City 3–1-re győzött a Manchester City otthonában az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 25. fordulójában, így Claudio Ranieri csapata továbbra is a tabella élén áll. Állandó kérdés, hogy kitart-e az LC lendülete a szezon végéig, és sikerül-e behúznia a bajnoki címet, de rápillantva a hátralévő programra, ez már nem is olyan merész gondolat...

Az angol fogadóirodáknál a mai győzelemmel már a bajnoki cím első számú esélyesévé lépett elő a Leicester. Igaz, egyelőre az Arsenal és a Manchester City végső sikere sem fizetne sokkal többet. És most már tényleg az a kérdés, nyerhet-e a szezon meglepetéscsapata (amelynek – nem mellékesen – csak a bajnokságra kell koncentrálnia, az FA-kupából már kiesett, nemzetközi kupában meg nem indult)?

Az egyik legnehezebb feladat rögtön a következő fordulóban vár a Leicesterre, hiszen a szintén a bajnoki címre pályázó Arsenal otthonában lép pályára. Még a vereség sem lenne végzetes Ranieri együttese számára, de egy esetleges győzelem után már tényleg nehéz lenne arról beszélni, hogy nem bajnokesélyes a City.

Már csak azért is, mert az ezt követő kilenc találkozójából haton otthon léphet pályára a csapat, ráadásul több alsóházi, valamint a kiesés elől menekülő együttessel is összecsap.

A bajnokság lezárása viszont nem ígérkezik könnyű feladatnak Vardyék számára, hiszen az utolsó három fordulóban a Manchester United és a Chelsea elleni idegenbeli mérkőzés között az Evertont fogadják hazai pályán. De ki tudja, számítanak-e még ezek a találkozók…

A LEICESTER HÁTRALÉVŐ MÉRKŐZÉSEI A SZEZONBAN

Február 14.: Arsenal–Leicester City
Február 27.: Leicester City–Norwich
Március 1.: Leicester City–West Bromwich Albion
Március 5.: Watford–Leicester City
Március 14.: Leicester City–Newcastle
Március 19.: Crystal Palace–Leicester City
Április 2.: Leicester City–Southampton
Április 9.: Sunderland–Leicester City
Április 16.: Leicester City–West Ham United
Április 23.: Leicester City–Swansea
Április 30.: Manchester United–Leicester City
Május 7.: Leicester City–Everton
Május 15.: Chelsea–Leicester City

SZAVAZÁS

Ön szerint megnyeri a bajnokságot a Leicester City?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik