Leeds: a PSG tulajdonosai a Man. City szintjére emelnék a klubot

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2019.10.14. 19:01
null
A Leeds United katari segítséggel juthat vissza az angol foci élmezőnyébe (Fotó: AFP)
Az angol másodosztályban jelenleg ötödik helyen álló Leeds United hamarosan a Manchester City szintjére juthat – legalábbis a klub olasz tulajdonosa, Andrea Radrizzani szerint, aki állítása szerint a Paris Saint-Germaint is birtokló Qatar Sports Investment képviselőivel tárgyal a közös munkáról.


Több mint húsz megkeresést kaptam, ezekből három maradt az asztalon. Először is a Qatar Sports Investment mellett szól, hogy jó ideje baráti a viszonyunk – kezdte a The Times-nak Radrizzani, aki 2017-ben vette át a Leeds irányítását. – Másfelől velük meglenne a lehetőségünk arra, hogy a Manchester Cityvel versenyezzünk. Ez a szurkolóink számára fantasztikus opció lenne. A második érdeklődő Amerikából van, míg a harmadik egy nagy olasz klub tulajdonosa. Ez sem rossz lehetőség. Egy testvérklub segíthet versenyképesebbé válni és abban, hogy megcélozzuk magunknak a Premier League-et. Akár kölcsönjátékosokkal is képesek lennénk plusz minőséget hozni a csapatba.

A Leeds 2004-ben esett ki a Premier League-ből, azóta próbál feljutni. A legutóbbi idényben a playoffban vérzett el. Jelenleg az ötödik helyen áll – 11 forduló alatt 20 pontot gyűjtött a Championshipben.

Az 1919-ben alapított, azaz idén fennállása 100. évfordulóját ünneplő klub legutóbb 1992-ben, a Premier League-érát megelőző utolsó idényben tudott bajnoki címet nyerni. Radrizzani szerint nem lehetetlen, hogy visszakapaszkodjanak az angol foci csúcsára, és emlékeztetett, hogy a City 1998-ban a harmadosztályig zuhant vissza...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik