Kormányszinten John Terry házasságtörése

Vágólapra másolva!
2010.02.01. 17:22
null
Terrytől (balra) Rooneyhoz kerülhet a csapatkapitányi karszalag (Fotó: Action Images, archív)
Címkék
John Terry házasságtörése nem méltó a válogatott mindenkori kapitányához, ezért Gerry Sutcliffe sportminiszter egyeztetni akar a futballszövetség vezetőivel.

Miniszteri megszólalást is eredményezett John Terry házasságtörésének szombaton megszellőztetett híre.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Chelsea kétgyermekes családapa hátvédje nőügybe keveredett, és a helyzetet különösen kellemetlenné teszi, hogy alkalmi partnere Vanessa Perroncel volt, egykori klub- és válogatottbeli társa, Wayne Bridge korábbi barátnője.

„Ha az állítások igaznak bizonyulnak, fel kell tennünk a kérdést, hogy (Terry) Anglia kapitánya maradhat-e. John Terry fantasztikus futballista és jó csapatkapitány, de aki az angol válogatott kapitányi karszalagját viseli, az egész országot képviseli" – érzékeltette Terry különleges felelősségét Gerry Sutcliffe, a brit kormány sportért és turisztikáért felelős minisztere.

Sutcliffe jelezte: rendszeresen egyeztet az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) elöljáróival, és a következő találkozón mindenképpen felveti a kapitánykérdést.

Carlo Ancelotti, a Chelsea menedzsere már jelezte: bármi is történt, az ő bizalma töretlen, a „kékeknél" továbbra is Terry marad a csapatkapitány. Az FA egyelőre nem kommentálta az esetet, mint egyik neve elhallgatását kérő tisztségviselője megjegyezte: nincs ok a sietségre.

„A jövő hónapban játszunk Egyiptommal, előtte lesz alkalmunk felmérni, mit gondolnak az ügyről a játékosok, változott-e a viszonyuk a történtek hatására" – hangzott az FA-alkalmazott hivatalosnak nem tekinthető álláspontja. A térdműtétje után svájci víkendházában lábadozó Fabio Capello szövetségi kapitány csütörtökön tér vissza Angliába, első hivatalos megszólalása vélhetően vasárnap, a 2012-es Európa-bajnokság selejtezőjének sorsolásán lesz.

Az FA-nek mindenesetre számolnia kell a média – és nem csak a bulvárban utazó lapok – nyomásával is. Patrick Barclay, a tekintélyes The Times vezető futballszakírója például úgy véli, ennél kiválóbb alkalom nem adódhat arra, hogy Capello – saját népszerűségét is javítandó – megtegye az előbb-utóbb mindenképpen időszerű lépést, azaz a kapitányi karszalagot Terry helyett Wayne Rooneynak adja.

„Terryvel az a legnagyobb baj, hogy képtelen ellenállni a rossz gondolatoknak" – írja vitaindítójában Barclay, a nőügyet a védő egyéniségéből fakadó természetes következménynek vélve.

A szakíró hozzáette: szerinte azt is meg kell vizsgálni, hogy Terry egyáltalán válogatott maradhat-e, hiszen jelenléte – függetlenül Wayne Bridge esetleges vb-kerettagságától – nagyobb kárt tehet a csapategységben, mint amekkora hasznot hajt amúgy megkérdőjelezhetetlen futballtudása.

Rooney fiatal korát (24) érő kifogásokat megelőzendő, Barclay megjegyzi: Bobby Moore már 21 esztendősen karjára köthette Anglia nemzeti csapatának kapitányi szalagját, és még akkor is csak 25 éves volt, amikor 1966-ban elsőként a magasba emelte a világbajnoki trófeát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik