Klopp: Special One? Nem, én inkább a normális vagyok!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.09. 11:44
null
Dinamikus belépő: Klopptól nagyon sokat várnak Liverpoolban (Fotó: Action Images)
Megtartotta bemutatkozó sajtótájékoztatóját Jürgen Klopp, a Liverpool labdarúgócsapatának új menedzsere. A német szakembert csütörtök este jelentette be Brendan Rodgers utódjaként a Liverpool.

A BEMUTATÁS

A következő párbeszéd mindent elmond.

– José Mourinho a Különlegesnek (The Special One) nevezte önmagát. Hogyan írná le Ön saját magát?
– Nem nagyon szeretem leírni magam. Én vagyok a normális (The Normal One).

A szélesen vigyorgó Klopp jelezte, az övé lesz a döntő szó az átigazolásoknál.

„Nem volt probléma számomra a klub átigazolás-politikája. Az első és az utolsó szó az enyém lesz, és ez nekem elég. A kettő között mindenről tárgyalhatunk. Nem vagyok géniusz, nem tudok többet, mint mások, én is rá vagyok szorulva a tökéletes információszolgáltatásra és mások segítségére az átigazolásoknál. De ezt nem lesz nehéz kezelni” – mondta a német szakvezető.

„Liverpool a tökéletes lépés számomra. Vonzott a helyi futball intenzitása. Az, ahogy az emberek megélik a futballt a városban és környékén, a Liverpool-szurkolók pedig világszerte. A Liverpool különleges klub. Itt vagyok, és megpróbálok segíteni. Óriási megtiszteltetés ez, a világ egyik legnagyobb labdarúgócsapatához kerültem. A helyzet nem annyira nehéz, mint amennyire tartják. Nyilván nem a tökéletes pillanatban veszem át a csapatot, de ez jó alkalom a belépésre. Büszke vagyok, hogy megkaptam ezt a lehetőséget” – vélekedett.

„A kételkedőknek hívőkké kell válniuk. Egy teljesen új kalandba kezdünk, meglátjuk, mit érünk el ebben az évben. Jelenleg senki sem elégedett, a teljesítményen nyilvánvalóan változtatni kell. Lehet, hogy vannak, akik azért elégedetlenek, mert nem látják, hogy az elköltött pénz megtérül. Azt kérem: ne a pénzre gondoljanak. Csak a futballra. Azért jönnek el a stadionba, hogy lássanak valamit tőlünk. Küzdőszellemet. Sprinteket. Lövéseket. Ha ezek megvannak, akkor az eredmények is meglesznek. Futballromantikus vagyok, imádom a sztorikat és a történelmet. Az Anfield a futballvilág egyik legjobb helye – úgy gondolom, szerencsés vagyok, hogy idejöhettem. Készen állok, kipihent vagyok négy hónap szünet után. Minden tökéletes – kezdhetjük!”

A BEMUTATÁS ELŐTT

„Szeretnék köszönetet mondani a Liverpool vezetőségének a bizalomért és a lehetőségért. Nagyon várom már ezt a kihívást, azt, hogy új módszereket és ötleteket hozzak be. Tehetséges futballistákkal lesz dolgom, és van még miért hajtani ebben a szezonban. A győzelem fontos – de az is, hogy miként érjük el, és hogyan játszunk. Nagyon gyors, nagyon erős játékfilozófiában hiszek. A csapataim teljes gázzal játszanak, nyomjuk minden meccsen a padlóig. Fontos az, hogy legyen filozófiánk, amely a saját mentalitásunkra és a klubra is reflektál, valamint tisztán irányt mutat. Taktikusan kell játszani, persze. Taktikusan, de nagy szívvel” – üzent Klopp.

A Liverpool hivatalosan bejelentette még a bemutatás előtt, hogy Zeljko Buvac és Peter Krawietz csatlakozik az edzői stábhoz. Az átalakítás megkezdődött, Klopp munkába állt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik