Két rossz szériát is megtörne a Liverpool Geráék ellen

Vágólapra másolva!
2012.08.18. 13:52
null
A Liverpool győzelmet ünnepelne a Premier League nyitányán (Fotó: Action Images – archív)
Szombaton kezdetét veszi a világ legerősebb labdarúgó-bajnokságának tartott angol Premier League. A nyitó fordulóban pályára lép a Robin van Persie-t elveszítő Arsenal, az új menedzserrel dolgozó Liverpool és Tottenham, illetve a Gera Zoltánt foglalkoztató West Bromwich is.

 

 

 

A Robin van Persie-t elveszítő Arsenal hamarosan tovább gyengülhet, hiszen Alex Songot a Barcelona csábítja, és a hírek szerint hamarosan létrejöhet a transzfer. Arsene Wenger azonban már előretekint, szeretne győzni a Sunderland elleni összecsapáson.

„A legutóbbi szezont borzalmasan kezdtük, de ilyesmire régóta ez volt az első példa – vágott bele Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere. – Akkor a Bajnokok Ligája-selejtező került előtérbe, illetve az átigazolások is elvonták a figyelmünket. Bízom benne, hogy most szervezettek és koncentráltak vagyunk, s így győzni tudunk."

A francia szakvezető nem számíthat Laurent Koscielnyre, Alex Oxlade-Chamberlainre, Jack Wilshere-re, Tomás Rosickyre, Bacary Sagnára és Emmanuel Frimpongra sem. A Sunderland játékosai közül Louis Sahát emelte ki Wenger.

„Saha mindig odamegy, ahol ellenünk játszik – viccelődött Wenger. – Egyébként nagyszerű játékos, a Sunderland pedig mindig fejtörést okoz az ellenfeleinek. Keményen küzdő csapat, jó hozzáállással és kellő elszántsággal. A nyitó fordulóban fontos, hogy ne legyünk idegesek és a saját játékunkra koncentráljunk. Türelmesnek is kell lennünk, mert ha kapkodunk, akkor kihasználhatják a hibáinkat."

A Gera Zoltánt foglalkoztató West Bromwich a Liverpoolt látja vendégül. Steve Clarke, a birminghami együttes menedzsere elárulta: nem alszik túl sokat éjjelente a bajnoki nyitány miatt.

„Bele kellett törődnöm, hogy keveset alszom éjszakánként, mert egyszer csak felkelek és elkezd kattogni az agyam. Mondták páran, hogy üdvözölnek a »nemalvók« földjén, mert ez a munka ezzel jár – nyilatkozta Steve Clarke, a WBA mestere. – Már van egy jó elképzelésem a hétvégi taktikáról, erre fogunk építeni. Ez egy csapatjáték, amely már nem tizenegy játékosról szól."

Brendan Rodgers, a Liverpool nyáron kinevezett menedzsere a legjobb négy közé vezetné a csapatát, amely a legutóbbi idényben a csalódást keltő nyolcadik helyen zárt. Ehhez azonban két rossz sorozatot is meg kell törnie: Rodgers szakvezetőként az eddigi három alakulatával (Watford, Reading, Swansea) nem tudott nyerni a nyitó fordulóban, ráadásul közben mindössze egy gólt jegyeztek az együttesei, míg a Liverpool az előző három bajnokság első körében nyeretlen maradt.

„Már a kezdetektől olyan versenyképessé akarom tenni a csapatot, amennyire csak lehet – mondta Brendan Rodgers. – A tabella elején nagyobb a harc, mint valaha. Hét-nyolc együttes küzd a dobogóért, ám mi idén mindenképpen a legjobb négy közé szeretnénk kerülni."

„Hosszú út áll előttünk. A következő idényben jobbak leszünk, mint a mostaniban, mert több időnk jut majd együtt dolgozni, a játékosok jobban elsajátítják az általam tanítottakat – folytatta a Pool szakvezetője. – Jelenleg azonban a figyelmünket arra kell irányítanunk, hogy minél jobban futballozzunk és minél hatékonyabbak legyünk."

PREMIER LEAGUE – A SZOMBATI PROGRAM
1. FORDULÓ
16.00: Arsenal–Sunderland
16.00: Fulham–Norwich City
16.00: Queens Park Rangers–Swansea City
16.00: Reading–Stoke City
16.00: West Bromwich Albion–Liverpool (Tv: Digi Sport 1)
16.00: West Ham United–Aston Villa
18.30: Newcastle United–Tottenham Hotspur (Tv: Digi Sport 1)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik