Képek: magyar vörösborral koccintott Sir Alex Ferguson

BODNÁR ZALÁNBODNÁR ZALÁN
Vágólapra másolva!
2019.05.16. 08:53
A Manchester United korszakos menedzserének „magyaros estje” volt az Old Traffordon: díjat adott át, a ZTE-ről és a Pécsi Munkásról nosztalgiázott – és magyar vörösborral koccintott.
Magyar Zoltán ismét hazai borválogatással ajándékozta meg Sir Alex Fergusont  – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK! (Fotó: Füleki Dániel)
Magyar Zoltán ismét hazai borválogatással ajándékozta meg Sir Alex Fergusont  – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK! (Fotó: Füleki Dániel)


A hagyományoknak megfelelően az idén is a névadók egyikeként Sir Alex Ferguson adta át a Puskás Ferenc–Sir Alex Ferguson Év szponzora jótékonysági díjat: a Manchester United legendás menedzsere a vasárnapi, Cardiff City elleni bajnoki (0–2) előtt nyújtotta át Schaub Erikának, a Generali a Biztonságért alapítvány képviselőjének.

A kezdeményezést Magyar Zoltán korábbi futballmenedzser és a Magyar–Skót Társaság elnöke által alapított Robert Burns Nemzetközi Alapítvány 2008-ban hívta életre, és immár 11. alkalommal adták át a díjat az adott évben a legtöbbet jótékonykodó nemzetközi nagyvállalatnak (a tavalyi díjátadó Sir Alex rossz egészségi állapota miatt elmaradt). Az alapítvány tiszteletbeli elnökeként a skót szakember minden tavasszal egy hazai Premier League-mérkőzés előtt adja át a díjat az Old Traffordban található privát lounge-ában.

A mérkőzés után Magyar Zoltán beszámolt róla skót barátjának, hogy hamarosan átadják az új Puskás Arénát, és Ferguson emlékezett rá, hogy a régi nemzeti stadionunkban kapott ki a Uniteddel a Zalaegerszegtől Bajnokok Ligája-selejtezőn 2002-ben, de megemlítette a Pécsi Munkást is, amely ellen először játszott MU-edzőként Magyarországon.

Ekkor lépett a szobába a mérkőzésről érkező jelenlegi United-menedzser, Sir Alex korábbi játékosa, Ole Gunnar Solskjaer, akit a 2–0-s vereség után a 77 éves ikon szigorú hangon, de atyáskodva így fogadott: „Fiam! Mi volt ez?!”

Köztudomású, hogy Ferguson nagy híve a vörösboroknak, és mivel Magyar Zoltán a magyar borászválogatott szövetségi kapitánya is, ezúttal ismét hazai borválogatással ajándékozta meg barátját.
„Igyunk az új idényre! – emelte poharát Magyar Zoltán. – És Sir Alex egészségére!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik