Kazah kegyenc felelhet egy Premier League-klub igazolásaiért

Vágólapra másolva!
2013.10.09. 14:13
null
Vincent Tan (jobbra) újabb furcsa húzással állt elő (Fotó: Reuters)
A BBC Sports és a Daily Mail híradása szerint a Premier League-ben szereplő Cardiff City malajziai többségi tulajdonosa, Vincent Tan felfüggesztette állásából a menedzser, Malky Mackay bizalmi emberét, az átigazolásokért felelős Iain Moodyt. Moody helyét egy mindössze 23 éves, tapasztalatlan kazah fiatalember, Aliser Apszaljamov kapta meg – aki Tan fiának az egyik legjobb barátja.

A Daily Mail úgy tudja, Apszaljamovnak semmiféle tapasztalata nincs a futballvilágban, kinevezését mindössze Tan fiával ápolt remek kapcsolata indokolta – mondhatni egy 23 éves kegyenc került igen magas pozícióba a világ egyik legjobb futballbajnokságában.

Az elküldött Moody évek óta a menedzser Malky Mackay jobbkeze volt, kulcsszerepet játszott a nyári átigazolások véghezvitelében, irányította a játékosmegfigyelők munkáját. A klub megerősítette Moody felfüggesztésének tényét, ellenben nem válaszolt a Daily Mail kérdéseire.

„Moody Mackay bizalmi embere, akit akkor hozott magával, amikor megérkezett Watfordból. A menedzser teljes bizalmát élvezte átigazolási ügyekben, az ő segítségével került a Cardiffhoz Steven Caulker vagy Gary Medel. A cardiffi szurkolókat az aggaszthatja a legjobban, hogy Mackayt feldúlják a most történtek” – mondta a BBC walesi tudósítója, Rob Phillips.

Annak ellenére, hogy Vincent Tan elnöksége alatt került vissza az angol élvonalba a Cardiff City, a klubot meglehetősen önkényesen irányító tulajdonos nem túl népszerű a szurkolók között. Tan a klub évszázados tradícióit felrúgva megváltoztatta kék-fehérről vörös-feketére a csapat színét, a klubcímerbe pedig a hagyományos madár (bluebird) helyett a walesi sárkány került.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik