nemzetisport.hu 2013.10.09 14:13 Frissítve: 2014.09.11 01:53

Kazah kegyenc felelhet egy Premier League-klub igazolásaiért

A BBC Sports és a Daily Mail híradása szerint a Premier League-ben szereplő Cardiff City malajziai többségi tulajdonosa, Vincent Tan felfüggesztette állásából a menedzser, Malky Mackay bizalmi emberét, az átigazolásokért felelős Iain Moodyt. Moody helyét egy mindössze 23 éves, tapasztalatlan kazah fiatalember, Aliser Apszaljamov kapta meg – aki Tan fiának az egyik legjobb barátja.

Vincent Tan (jobbra) újabb furcsa húzással állt elő (Fotó: Reuters)

A Daily Mail úgy tudja, Apszaljamovnak semmiféle tapasztalata nincs a futballvilágban, kinevezését mindössze Tan fiával ápolt remek kapcsolata indokolta – mondhatni egy 23 éves kegyenc került igen magas pozícióba a világ egyik legjobb futballbajnokságában.

Az elküldött Moody évek óta a menedzser Malky Mackay jobbkeze volt, kulcsszerepet játszott a nyári átigazolások véghezvitelében, irányította a játékosmegfigyelők munkáját. A klub megerősítette Moody felfüggesztésének tényét, ellenben nem válaszolt a Daily Mail kérdéseire.

„Moody Mackay bizalmi embere, akit akkor hozott magával, amikor megérkezett Watfordból. A menedzser teljes bizalmát élvezte átigazolási ügyekben, az ő segítségével került a Cardiffhoz Steven Caulker vagy Gary Medel. A cardiffi szurkolókat az aggaszthatja a legjobban, hogy Mackayt feldúlják a most történtek” – mondta a BBC walesi tudósítója, Rob Phillips.

Annak ellenére, hogy Vincent Tan elnöksége alatt került vissza az angol élvonalba a Cardiff City, a klubot meglehetősen önkényesen irányító tulajdonos nem túl népszerű a szurkolók között. Tan a klub évszázados tradícióit felrúgva megváltoztatta kék-fehérről vörös-feketére a csapat színét, a klubcímerbe pedig a hagyományos madár (bluebird) helyett a walesi sárkány került.

2019.12.07 18:11:31

Angol labdarúgás M. G.

Guardiola csapatát szétkontrázta a United az első 30 percben, a címvédő csak szépíteni tudott.

2019.12.04 20:55:42

Angol labdarúgás M. G.

Jürgen Klopp a kispadra tette Szalahot és Firminót, a listavezető így is lelépte városi riválisát.

2019.12.04 12:57:18

Angol labdarúgás B. L.

A portugál a Tottenham trénereként tért vissza az MU otthonába, de csapata nem bírt Rashforddal.

2019.11.23 18:15:50

Angol labdarúgás M. G.

A londoniak vezettek az Etihadban, ám a címvédő, ha verejtékesen is, de begyűjtötte a fontos három pontot.

2019.11.10 12:00:34

Angol labdarúgás H. D.

A kérdéses szituációkból rosszul jött ki a Manchester City, amely két góllal kikapott az Anfielden.