Hodgsont Dalglish váltja a Liverpoolnál - hivatalos

Vágólapra másolva!
2011.01.08. 12:48
null
Mától nem Roy Hodgson irányítja a Liverpool szakmai munkáját (Fotó: Action Images)
Címkék
A Liverpool labdarúgócsapata a hivatalos honlapján bejelentette, hogy közös megegyezéssel szerződést bontottak Roy Hodgson menedzserrel. A szezon hátralévő részében a klub korábbi játékosa és szakvezetője, Kenny Dalglish irányítja a csapatot.

 

Az új menedzser: Kenny Dalglish (Fotó: Action Images)
Az új menedzser: Kenny Dalglish (Fotó: Action Images)

A Liverpool hivatalos honlapján megjelent közlemény a klub új tulajdonosának, John Henrynek a köszönetnyilvánításával kezdődik – a sportvezető Roy Hodgson elmúlt hat hónapban végzett munkáját köszöni meg.

A „vörösök" ugyanis közös megegyezéssel szerződést bontottak a nyáron a Fulhamtől érkezett szakemberrel. Helyét a szezon végéig a Liverpool korábbi játékosa és menedzsere (1985 és 1991 között), a klub utazó nagykövete és eddigi fejlesztési igazgatója, az 59 éves Kenny Dalglish veszi át.

„Kenny nemcsak egy legendás futballista, hanem egyike a Liverpool három legsikeresebb menedzserének is. Hálásak vagyunk, amiért a szezon közben elvállalta a csapat irányítását" –  méltatta John Henry az új szakvezetőt, aki 1985 és 1991 között három bajnoki címet és két FA-kupát nyert a gárdával.

A Liverpool a legutóbbi négy bajnokijából hármat elveszített, míg összesen kilencszer kapott ki ebben a szezonban, és a 20 meccsen megszerzett 25 pontjával csak a 12. helyen áll a tabellán, így a váltás már várható volt.

„A Liverpool irányítása hatalmas kiváltságot jelentett számomra. A Liverpool egyike a világ legnagyobb klubjainak. Az elmúlt néhány hónap karrierem legnagyobb kihívása volt. Nagyon szomorú vagyok, hogy a játékoskereten nem látszott a kezem nyoma és nem kaptam időt arra, hogy a télen új játékosokkal átalakítsam a csapatot" – kesergett a szerződésbontást követően a távozó Hodgson, aki a futballistáknak és az őt támogató szurkolóknak is köszönetet mondott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik