Hilário bakizott, a Frankfurt megverte a Chelsea-t

Vágólapra másolva!
2010.08.01. 18:47
null
A kép csalóka, nem a piros-fekete mezes Ochs, hanem a Chelsea botlott (Fotó: Action Images)
Hajnalban kikapott az Intertől a Manchester City, délután a Mönchengladbachtól a Liverpool, és most újabb angol nagycsapat futott bele egy „zakóba": a bajnoki címvédő Chelsea 2–1-re kikapott az Eintracht Frankfurttól felkészülési mérkőzésen.

A Hilário – P. Ferreira, Bruma, Terry, A. Cole – Mikel, Benajun, Zsirkov – S. Kalou, Malouda – Anelka összeállításban pályára lépő Chelsea jobban kezdett, de csak egy Jurij Zsirkov által kiharcolt Florent Malouda által nagyon rondán ellőtt szabadrúgásig jutott, ziccerig nem. Igaz, a Frankfurt sem veszélyeztetett sokat, aztán a 25. percben megszerezte a vezetést, teljesen váratlanul, egy kapushibának köszönhetően.

Hilário bambult el egy hazaadásnál, elvesztette a labdát az őt megtámadó Patrick Ochsszal szemben. Az akciót kísérő Amanatidiszhez került a labda, ő Ochs elé tálalt, aki remek megoldást választva a kapuba emelt – 1–0, Carlo Ancelotti agyán meg alighanem átfutott, hogy azért mégiscsak jobb lesz Petr Cechhel a kapuban...

 

A MÉRKŐZÉS GÓLJAI
 

 

A 30. percben megint Ochs és Amanatidisz jött, előbbi volt az előkészítő, utóbbi a befejező, csak Hilário ezúttal (valamit jóvátéve hibájából) bravúrral menteni tudott. Az Eintracht elkapta a fonalat a gól után és megérdemelten vezetett félidőben.

Fordulás után felpörögtek a londoniak, Malouda kis híján gólt szerzett, de egy óra elteltével megint a Frankfurt percei következtek. A nagyon jól játszó Ochs lövését Hilário védte, majd Theofanisz Gekasz villant, de centikkel eltévesztette a sarkot, miután lerázta Ricardo Carvalhót.

A vb után visszatérő Frank Lampard a 64. percben eltüntette a házigazdák előnyét: a bal szélen Patrick van Aanholt indult meg, jól adott középre, Lampard pedig befejezte az akciót, megelőzve a kapust.

A következő (egyben utolsó) szó viszont a házigazdáké volt: a 83. percben tizenegyeshez jutott az Eintracht, Halil Altintop pedig kíméletlen ítéletvégrehajtónak bizonyult. A bizonytalankodó Hilário kis híján összehozta a harmadikat is (nem rajta múlott, hogy Altintop nem lőtt újabb gólt), egyenlíteni pedig nem tudtak a londoni „kékek", bár Fabio Borininek volt egy nagy ziccere – a Manchester City és a Liverpool után a Chelsea-nek sem volt jó napja az angol nagycsapatok közül.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Eintracht Frankfurt–Chelsea 2–1 (Ochs 25., Halil Altintop 83. - 11-esből, ill. Lampard 64.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik