Joe Hart: Balotelli intelligens futballista

Vágólapra másolva!
2011.04.11. 15:17
null
Johnson ezúttal nem állhatja útját az ősszel duplázó Teveznek (Fotó: Action Images)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 32. fordulójának záró mérkőzésén az európai kupaszereplésért küzdő Liverpool a bronzéremért harcban álló Manchester Cityt fogadja, s ez lesz a két gárda 150. bajnoki összecsapása. A „vörösök” revánsot vennének ellenfelükön, hiszen ősszel Manchesterben 3–0-ra az „égszínkékek” győztek – ez volt az 1936–1937-es szezon óta a Pool legnagyobb veresége a City otthonában.  

A Manchester City ebben az idényben 14 bajnokin nem kapott gólt, ami többek között a remek formában védő Joe Hart érdeme. A kapus a Guardiannak adott interjúban fiatal csapattársáról, Mario Balotelliről beszélt.

MINDÖSSZE KÉT CITY-SIKER
A Liverpool a két csapat előző 37 összecsapásából mindössze kétszer kapott ki az Anfield Roadon, legutóbb 2003-ban tudott itt győzni a Manchester City.

„Azt hiszem, az emberek gyakran elfelejtik, hogy Mario még csak 20 éves. Ő nem nagy szónoknak született, és nem is olyan embernek, aki megfelelően reagál akkor, amikor nyomás alá kerül. Nagyszerű futballistának született, amihez nem férhet kétség. Intelligens játékos, akinek még rengeteget kell tanulnia” – nyilatkozta Joe Hart, akit Roberto Mancini menedzser Anglia legjobb kapusának nevezett.

Mindkét csapatban akadnak szép számmal hiányzók. A Manchester Cityben Jérome Boateng, Micah Richards és Shay Given nem léphet pályára sérülés miatt, illetve Kolo Touré játékjogát doppingvétség miatt felfüggesztették, így ő továbbra sem játszhat.

Kenny Dalglish, a Liverpool menedzsere nem számíthat Daniel Aggerre, Steven Gerrardra, Glen Johnsonra és Martin Kellyre sem, akik sérüléssel bajlódnak. De Fábio Aurélio és Jonjo Shelvey játéka is kérdéses.

„A futballban mindig azok a játékosok a legfontosabbak, akik egészségesek és bevetésre készek. Mindig azokkal kell jól teljesítenünk, akikre számíthatunk” – fogalmazott Kenny Dalglish, akinek irányítása alatt a Liverpool legutóbbi hat hazai bajnokiján maradt veretlen.

Érdekesség, hogy a két csapat összecsapásain legutóbb a Liverpool jelenlegi menedzsere, Kenny Dalglish szerzett mesterhármast, 1982-ben. Azt a mérkőzést 5–2-re megnyerték a „vörösök”.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik