Gyász: 61 éves korában elhunyt a Chelsea egykori másodedzője

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.04. 15:17
null
Ray Wilkins 61 évet élt (Fotó: Twitter/Chelsea FC)
Hatvanegy esztendős korában elhunyt Ray Wilkins 84-szeres angol válogatott labdarúgó, a Chelsea korábbi másodedzője. A szakember péntek este került kórházba, miután szívrohamot kapott. Azóta mesterséges kómában tartották, ám szervezete szerdán feladta a harcot.

 

Wilkins péntek este került kórházba, a szívroham következtében elesett, a fejét is beütötte. Felesége, Jackie néhány szót mondott a Daily Mirrornak: „Kórházban van, szívrohama volt, az intenzív osztályon ápolják. Egyáltalán nincs jól, nagyon félek. A szívroham következtében elesett, és mesterséges kómába kellett helyezni. Kritikus állapotban van.”

Szerdán a kétgyermekes családapa szervezete feladta a harcot.

Wilkinst az angol futball kedvelői jól ismerhetik: pályafutása során a 84 válogatott szereplés mellett a Chelsea és a Manchester United játékosa volt, később többek között az AC Milanban, a Paris Saint-Germainben, a Queens Park Rangersben és a skót Rangersben is futballozott.

A korábbi középpályás visszavonulása után edzőként több helyen is megfordult, a 2000-es években Gianluca Vialli, Luiz Felipe Scolari, Guus Hiddink és Carlo Ancelotti másodedzőjeként is dolgozott a Chelsea-nél, két mérkőzésen megbízott menedzserként irányította a klubot.

2014-ben Jordánia szövetségi kapitánya lett, majd másodedzőként az Aston Villánál vállalt munkát. A Sky Sports szakértőjeként Premier League-, és Bajnokok Ligája-meccseken is feltűnt.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik