Guardiola: Adjanak nekem egy csapatot, ami nem olyan, mint a City. Nem fogok nyerni vele

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2020.02.13. 12:53
null
Guardiola szerint számos remek tréner van, akiknek nem adatik meg, hogy ilyen játékosai legyenek (Fotó: AFP)
A Manchester City menedzsere, Pep Guardiola a Sky Sportsnak adott interjújában elmondta, minden évben próbál fejlődni, de nem tudja garantálni sem a hazai, sem a nemzetközi porondon aratott sikereket. Magát jó edzőnek véli, de sosem tartotta a legjobbnak, sikerét annak tulajdonítja, hogy kivételesen jó játékosokkal dolgozhatott nagy csapatoknál.

 


A korábban a Barcelonát és a Bayern Münchent is irányító szakember úgy véli, ha nem olyan csapatot kapna, mint például a City, akkor ő sem érne el sikereket, és amondó, nem jó üzenet az új generációknak, ha azt tanítjuk nekik, hogy csak a győzelem számít.

„Fejlődni akarok, mindig ezt próbálom, de nem tudom biztosítani, hogy minden évben megnyerünk minden hazai trófeát. Nem tudom garantálni, hogy évről évre megnyerjük a Bajnokok Ligáját, nagyon szeretném, de nem vagyok elég jó” – mondta Guardiola a Sky Sportsnak, amire felvetették neki, hogy ő a világ legjobb edzője.

„Az voltam – mondta viccelődve. – Mit jelent ez? Mit jelent, hogy a világ legjobb edzője valaki? Nem tudom, én sohasem éreztem, hogy én lennék a legjobb. Soha. Akkor sem, amikor sorozatban hat versenysorozatot nyertünk meg a Barcelonával, amikor összejött a triplázás, akkor sem éreztem ezt. Azért nyertem, mert szenzációs játékosaim voltak nagy klubokban.”

„Vannak elképesztő edzők, akiknek nincsenek ilyen játékosaik, vagy nem ilyen nagy csapatoknál edzősködnek. Én jó edző vagyok, de nem a legjobb. Adjatok nekem egy csapatot…, ami nem olyan, mint a Manchester City. Nem fogok nyerni vele – tette hozzá.

"I'm a good manager, not the best." "We can't win the CL every year." "Give me a team, not like City, I won't win!" Pep Guardiola gives an incredibly honest interview about life as a football manager at the very top.

87.7k Likes, 1,307 Comments - Sky Sports (@skysports) on Instagram: ""I'm a good manager, not the best." "We can't win the CL every year." "Give me a team, not like..."


„Ebben az idényben még az előzőnél is keményebben dolgozunk, pedig akkor megnyertünk mindent Angliában. A játékosok jól akarnak teljesíteni, szenvednek, amikor kikapunk. Az emberek azt hiszik, hogy ha te vagy Guardiola vagy Klopp, akkor minden évben meg kell nyerned mindent, de ez lehetetlen. Van, amikor vannak további riválisok is, és akad, amikor egyszerűen nem tudsz nyerni. Ha nem nyered meg a Bajnokok Ligáját, az katasztrófa, ha megnyered, siker. Ha ez így lenne, akkor a Manchester City több mint 100 éves történelme katasztrófa lenne, ez pedig nem igaz. Nem jó üzenet az új generációnak, ha azt tanítjuk nekik, hogy csak a győzelem számít” – idézi a Mundo Deportivo az edző szavait.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik