Nemzetisport.hu 2010.08.25 22:57 Frissítve: 2015.02.14 01:04

Gólok, gólpasszok - Gera-parádé a Ligakupában

A labdarúgó Angol Ligakupa 2. fordulójában a tegnapi 21 meccs után ma három találkozót rendeztek. A Fulham a kétgólos Gera Zoltán vezetésével győzött 6–0-ra a negyedosztályú Port Vale ellen, a Newcastle United Kádár Tamással a soraiban pedig a szintén negyedosztályú Accringtont búcsúztatta, míg az Everton a harmadik vonalban szereplő Huddersfield ellen nyert.

Gera Zoltánéknak volt okuk az ünneplésre, 6–0-ra győztek a Port Vale ellen (Fotó: fulhamfc.com)

Ma a Fulham egyik szurkolói oldalán megjelent találgatás szerint Gera Zoltánra nem számít a csapat új menedzsere, Mark Hughes, és a magyar támadó a francia Auxerre-hez távozhat.

Egyes fórumokon az is megjelent, hogy Gera a belga Moussa Dembelé érkeztével válhat létszámfölöttivé, ám a két futballista a Port Vale elleni Ligakupa-meccsen rácáfolt a pletykákra, és bizonyította, hogy megférnek egymás mellett a csapatban – mindketten gólt szereztek a 6–0-ra megnyert meccsen, Gera kétszer is eredményes volt.

A magyar válogatott játékos a 10. percben Matthew Briggs bal oldalról érkező beadásából fejelt a kapuba, vezetést szerezve csapatának.

Ezt követően Gera az előkészítésben jeleskedett: előbb a már említett Dembelét szolgálta ki, majd Bobby Zamorának adott gólpasszt.

A szünet előtt aztán ismét ő maga fejezett be egy akciót, bal lábbal a jobb szélről 16 méterről talált a kapuba, ezúttal őt hozta helyzetbe Zamora.

A Fulham a második félidőben még két gólt lőtt, Gera pedig adott még egy gólpasszt, ezúttal Clint Dempseynek, így végül 6–0-ra győztek a londoniak. A negyedosztályú Port Vale elleni sikerből messzemenő következtetéseket nem lehet levonni, de a mérkőzést végigjátszó Gera jó teljesítménye mindenképpen jelzésértékű lehet Mark Hughes menedzser számára, aki a bajnokságban az eddigi két meccsen 73 percet adott a magyar futballistának. A Fulham vezetői egyébként már korábban jelezték, hogy Gera nem eladó, és ezen a véleményükön aligha fognak változtatni a mai meccs után.

A Newcastle United Kádár Tamással a soraiban változatos, több szép gólt is hozó meccsen 3–2-re megverte a negyedosztályú Accringtont; a magyar védő a pályán töltötte a 90 percet.

Az Everton 5–1-re győzött a harmadik vonalban szereplő Huddersfield Town ellen.

 ANGOL LIGAKUPA
2. FORDULÓ
Fulham–Port Vale 6–0
Accrington–Newcastle United 2–3
Everton–Huddersfield Town 5–1

 

2020.02.21 12:19:50

Angol labdarúgás T. I.

A portugál szélső igazi elitklubhoz csatlakozott az Espanyol ellen szerzett triplájával.

2020.02.19 20:01:39

Angol labdarúgás H. D.

A West Ham United szinte semmilyen ellenállást nem tanúsított, két góllal nyert a címvédő.

2020.02.18 22:07:07

Angol labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. „A mobil eszközök világában a nagy sportesemények az egyedüliek, amelyek ilyen magas nézettséget tudnak elérni, illetve egy időben, egyszerre tudnak eljutni több speciális célcsoporthoz is.”

2020.02.18 09:42:18

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A Liverpool élt, a Man. City a jelek szerint csak visszaélt az UEFA pénzügyi fair play-szabályaival. Amit most látunk, csak a régen érő következmény.

2020.02.17 18:35:59

Angol labdarúgás B. L.

Két sérülés, Maguire kétes esete, két érvénytelenített találat, Mount kapufája. Nem a londoniak napja volt.