HIRDETÉS
Nemzetisport.hu 2010.08.25 22:57 Frissítve: 2015.02.14 01:04

Gólok, gólpasszok - Gera-parádé a Ligakupában

A labdarúgó Angol Ligakupa 2. fordulójában a tegnapi 21 meccs után ma három találkozót rendeztek. A Fulham a kétgólos Gera Zoltán vezetésével győzött 6–0-ra a negyedosztályú Port Vale ellen, a Newcastle United Kádár Tamással a soraiban pedig a szintén negyedosztályú Accringtont búcsúztatta, míg az Everton a harmadik vonalban szereplő Huddersfield ellen nyert.

Gera Zoltánéknak volt okuk az ünneplésre, 6–0-ra győztek a Port Vale ellen (Fotó: fulhamfc.com)

Ma a Fulham egyik szurkolói oldalán megjelent találgatás szerint Gera Zoltánra nem számít a csapat új menedzsere, Mark Hughes, és a magyar támadó a francia Auxerre-hez távozhat.

Egyes fórumokon az is megjelent, hogy Gera a belga Moussa Dembelé érkeztével válhat létszámfölöttivé, ám a két futballista a Port Vale elleni Ligakupa-meccsen rácáfolt a pletykákra, és bizonyította, hogy megférnek egymás mellett a csapatban – mindketten gólt szereztek a 6–0-ra megnyert meccsen, Gera kétszer is eredményes volt.

A magyar válogatott játékos a 10. percben Matthew Briggs bal oldalról érkező beadásából fejelt a kapuba, vezetést szerezve csapatának.

Ezt követően Gera az előkészítésben jeleskedett: előbb a már említett Dembelét szolgálta ki, majd Bobby Zamorának adott gólpasszt.

A szünet előtt aztán ismét ő maga fejezett be egy akciót, bal lábbal a jobb szélről 16 méterről talált a kapuba, ezúttal őt hozta helyzetbe Zamora.

A Fulham a második félidőben még két gólt lőtt, Gera pedig adott még egy gólpasszt, ezúttal Clint Dempseynek, így végül 6–0-ra győztek a londoniak. A negyedosztályú Port Vale elleni sikerből messzemenő következtetéseket nem lehet levonni, de a mérkőzést végigjátszó Gera jó teljesítménye mindenképpen jelzésértékű lehet Mark Hughes menedzser számára, aki a bajnokságban az eddigi két meccsen 73 percet adott a magyar futballistának. A Fulham vezetői egyébként már korábban jelezték, hogy Gera nem eladó, és ezen a véleményükön aligha fognak változtatni a mai meccs után.

A Newcastle United Kádár Tamással a soraiban változatos, több szép gólt is hozó meccsen 3–2-re megverte a negyedosztályú Accringtont; a magyar védő a pályán töltötte a 90 percet.

Az Everton 5–1-re győzött a harmadik vonalban szereplő Huddersfield Town ellen.

 ANGOL LIGAKUPA
2. FORDULÓ
Fulham–Port Vale 6–0
Accrington–Newcastle United 2–3
Everton–Huddersfield Town 5–1

 

2019.03.17 22:08:47

Angol labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Hiába gondolja a britek jelentős része: a Premier League üvegbúra alatt működik és érinthetetlen,a világ legjobb futballbajnokságára is hatással lesz, amikor az Egyesült Királyság elhagyja az Európai Uniót. Csak a mértékét nem tudni.

2019.03.14 09:15:54

Angol labdarúgás PÓR KÁROLY

A PL szigorú elvárásokhoz köti a támogatásait – íme, a sosem látott sikereket eredményező angol U-koncepció.

2019.03.10 14:36:25

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A Manchester United sorozatban kilenc idegenbeli siker után talált legyőzőre.

2019.03.02 13:16:50

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Ramsey szép góljára egy leshelyzet után befújt tizenegyesből felelt Kane, majd jött a dráma.

2019.02.28 23:08:02

Angol labdarúgás CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Amióta a labdarúgás egyéni sportág lett, a futballisták pontosan tudják, hogy hozzájuk hasonlóan az edző is csak egy a versenyzők közül.