Giggs a következő szezonban is játszana

Vágólapra másolva!
2011.01.21. 14:45
null
Giggs továbbra is örömét leli a játékban (Fotó: Action Images)
Egyre valószínűbb, hogy Ryan Giggs a következő idényben is a Manchester United labdarúgója lesz. Szintén jó hír a „vörös ördögök” szurkolói számára, hogy a szeptember óta sérült Antonio Valencia gyógyulása jó ütemben halad, és az ecuadori szélső február végén már minden bizonnyal újra csapata rendelkezésére állhat.

Néhány napja David Gill ügyvezető elmondta, hogy a Manchester United szeretné újabb egy évvel meghosszabbítani Giggs szerződését, így elvileg a játékos térfelén van a labda.

„Beszéltem néhány napja Ryannel, és örömmel vállal még egy évet, ami nagyon jó hír – nyilatkozta Sir Alex Ferguson az MUTV-nek. – Láthatják, milyen kondícióban van, egyszerűen hihetetlen. Még egy esztendő benne van, vagy akár kettő is, olyan remek az erőnléte."

„Sosem gondoltam volna, hogy ilyen sokáig itt játszik majd, de az évek során sokat fejlődött az orvostudomány sporttal foglalkozó ága, és Ryan sok időt szentel a jógának is. Ez a háttér nagy előnyt jelent, de ő emellett hajlandó volt áldozatokat is hozni.

Giggs az utóbbi években rendre egy idényre szóló szerződést kötött a manchesteri klubbal, és vélhetően most is erre kerül sor.

„Jó hallani az ilyen dicséretet a menedzsertől – mondta a 37 éves walesi középpályás. – Ha nem játszanék jól vagy rossz formában lennék, ő lenne az első, aki megmondja ezt nekem. Továbbra is örömömet lelem a játékban, sosem élveztem még ennyire a futballt. Korábban is mondtam már, hogy amíg így lesz, addig folytatom. Leülünk majd és tárgyalunk, de én mindenképpen játszani szeretnék a következő szezonban is. Nem tudom még, mikor kerül erre sor, ám az utóbbi években sem kapkodtunk ezzel kapcsolatban, és elég gyorsan megegyeztünk."

VALENCIA FEBRUÁR VÉGÉN VISSZATÉRHET
A szeptemberben súlyos sérülést szenvedő Antonio Valencia már elkezdte a futóedzéseket, rehabilitációja jól halad, és valószínűleg februárban visszatérhet a pályára.

Valencia a Rangers elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen szenvedett súlyos bokasérülést szeptemberben, és akkor még úgy tűnt, hogy a teljes szezont ki kell majd hagynia. Azóta a 25 éves ecuadori játékos újra elkezdte az edzéseket, a rehabilitációja jól halad, így elképzelhető, hogy már februárban visszatérhet a pályára.

„Valencia nagy lépést tett előre, elkezdte a futóedzéseket, és mindennap dolgozik a fizikoterapeutákkal. Február végén már az első csapattal készülhet, ami remek hír" – nyilatkozta Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere.

Valencia 2009 nyarán csatlakozott jelenlegi csapatához, ahol meghatározó játékossá vált. Szakvezetője szerint nagy segítség lesz az együttes számára, ha ismét pályára léphet.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik