Gera valószínűleg visszatér a West Bromhoz

Vágólapra másolva!
2011.05.26. 11:32
null
Gera Zoltán ebben a szezonban még ellenfélként lépett pályára a West Brom ellen, de könnyen lehet, hogy hamarosan újra a birminghameik mezét viseli (Fotó: Action Images)
Címkék
A Nemzeti Sport információi szerint Gera Zoltán valószínűleg visszatér korábbi csapatához, a birminghami West Bromwich Albionhoz.

 

A FULHAM INDULHAT AZ EL-BEN

A Fulham képviselheti Angliát az Európa-ligában a Fair Play jogán megszerzett kvótával, jelentette a premierleague.com. A londoni klub az első selejtezőkörben csatlakozik a sorozathoz.

 

A Premier League Fair Play-táblázatát a Chelsea zárta az élen, de a „kékek" már kivívták a BL-szereplés jogát, így szállt a következő, nem európai kupaszereplő csapatra a nevezési jog. A Fulham indulása Gera Zoltán utolsó fordulóban az Arsenal elleni mérkőzésen kapott piros lapja miatt veszélybe került, de a Blackpool így sem tudta beelőzni – a Fulham egy századponttal előzte meg az élvonaltól búcsúzó Blackpoolt.

A Nemzeti Sport információi szerint jelenleg arra van a legnagyobb esély, hogy Gera Zoltán 2008-as távozása után visszatér a West Bromwich Albionhoz.

A futballista ügyeit intéző menedzser, Filipovics Vladan érdeklődésünkre elismerte, hogy hamarosan megegyezés születhet a támadó ügyében, a játékosügynök ugyanakkor csapatnevet nem említett, de úgy tudjuk, a West Brommal állnak a legközelebb a megegyezéshez.

A most befejeződő angol élvonalbeli bajnokságban a 11. helyen végző West Bromnál már szezon közben is szóba került Gera Zoltán szerződtetése, azt követően, hogy Roy Hodgson lett a csapat menedzsere, aki korábban a Fulhamnél együtt dolgozott a magyar támadóval. A szakembernél Gera fontos tagja volt a londoni alakulatnak, vezérletével a 2009–2010-es idényben az Európa-liga döntőjéig menetelt a londoni alakulat.

A szezon végén azonban Hodgson a Liverpoolhoz távozott, az új menedzsernél, Mark Hughesnál pedig a partvonalon túlra került Gera. Bár a walesi szakvezető többször jelezte, szeretné meghosszabbítani a magyar futballista szerződését, Gera több lehetőségre vágyik, ezért döntött a távozás mellett.

A támadó angliai pályafutása 2004-ben a West Bromnál kezdődött, Gera négy évet töltött a birminghamieknél, alapembernek számított, a szurkolók is szerették, és most, hogy szezon közben Hodgson is a klubhoz szerződött, nem meglepő, hogy a válogatott futballista a visszatérés mellett dönt.

A West Bromnál egyébként négy játékost átadólistára tettek tegnap: két védő, Abdoulaye Méité és Gianni Zuiverloon mellett a támadó középpályás Giles Barnes is új csapatot kereshet magának, ahogy a csatár Marcus Haber is, aki még nem lépett pályára az első csapatban. Két futballista esetében azonban eldőlt, hogy a klub tulajdonában marad: a védő Marek Cech és a török Ankaragücünél kölcsönben szereplő csatár, Roman Bednár szerződésében érvényesítették a plusz egyéves opciót.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik