Gera bombagólt lőtt, nyert a WBA a Pool ellen

Vágólapra másolva!
2012.08.18. 18:04
null
Gera lövése után a labda a jobb felsőben kötött ki (Fotók: Action Images)
A West Bromwich Albion hazai pályán 3–0-ra legyőzte a Liverpoolt a Premier League nyitó fordulójában. A találkozó első gólját – nem is akármilyet – Gera Zoltán szerezte. Az Arsenal hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a Sunderland ellen.
GERA ÉPÍTKEZNE A GÓLBÓL
„Első mérkőzésem volt a visszatérés után, és egy jó csapattal játszottunk. A gólom valóban szenzációs volt, nagyon örülök neki, remélem, építkezhetek ebből a találatból a szezon hátralévő részében. Jól játszottunk, és egy nagyon jó csapatot sikerült legyőznünk" – mondta Gera a találkozót követően.

„Lehetett volna nagyobb is a különbség, de ne felejtsük, hogy a Liverpool tíz emberrel játszott. Mi pedig megéreztük a lehetőséget, hogy győzhetünk. Az eredmény nem tükrözi azt, hogy mennyire nehéz meccs volt. Nehéz lesz bekerülni az első tízbe a bajnokságban."

A West Bromwich Albionban a kezdőcsapatban kapott helyet Gera Zoltán a Liverpool ellen. A Pool kezdte jobban a találkozót, az első félidőben elsősorban Luis Suárez révén többször is megszerezhette volna a vezetést. A 30. percben például négy méterről fejelt az uruguayi a kapu fölé.

A kihagyott helyzetek csúnyán megbosszulták magukat – ráadásul Gera büntetett, nem is akármilyen góllal. A 43. percben jobb oldali szöglet után a labda a tizenhatos előterében helyezkedő Gerához pattant, aki mellel levette a labdát, majd hatalmas bombát eresztett meg, a labda pedig a jobb felsőben kötött ki.

A találat Gerard Piquének, a Barcelona futballistájának is nagyon tetszett. A játékos a Twitter-oldalán jegyezte meg, hogy a West Bromwich futballistája mekkora gólt lőtt a Liverpoolnak.

Aztán a 60. percben nehéz helyzetbe került a Pool, mivel az utolsó emberként szabálytalankodó Daniel Aggert kiállította a játékvezető, aki ráadásul tizenegyest adott a hazaiaknak. A sértett Shane Long gyenge büntetőjét ugyan megfogta Pepe Reina, de négy perccel később a liverpooli védelem, egészen pontosan Martin Skrtel ismét összehozott egy tizenegyest. Ezúttal azonban Peter Odemwingie kíméletlenül a kapuba vágta a labdát.

Gera egészen a 68. percig lehetett a pályán, ekkor lecserélte Steve Clarke menedzser, a WBA meg ezután sem állt le: a 77. percben Romelu Lukaku újabb góljával már kezdett megalázó lenni a liverpooli vereség. Újabb találat azonban nem született a lefújásig.

WEST BROMWICH ALBION–LIVERPOOL 3–0

Megkezdődött a Robin van Persie utáni korszak az Arsenalnál. A Sunderland elleni bajnoki nyitány előtt az volt a kérdés, hogy ki játszik majd éket a londoni csapatban. Arsene Wenger úgy döntött, hogy Lukas Podolskit egy az egyben beteszi a holland helyére előre, mögötte a két spanyol, Mikel Arteta és Santi Cazorla kapott szervező feladatot, a két szélen pedig Theo Walcott és Gervinho bizonyíthatott. Mögöttük Abu Diaby szűrhetett – minden bizonnyal a későbbiekben is neki kell pótolnia a távozóban lévő Alex Songot.

A kameruni középpályás a hírek szerint holnap Barcelonába repül, és átesik az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon, mielőtt 17 millió fontért a katalánokhoz igazol. (Az ügyletet már hivatalosan is bejelentette a Barcelona – az ár végül 15 millió font lett)

Diaby arcán a csalódottság: a gól hiányzott az Arsenal játékából
Diaby arcán a csalódottság: a gól hiányzott az Arsenal játékából
NYERT A NEWCASTLE
A Newcastle United hazai pályán 2–1-re legyőzte a Tottenham Hotspurt.
A gól nélküli első félidő után Demba Ba juttatta vezetéshez a hazaiakat, amit egy kissé szerencsés góllal Jermain Defoe egalizált. Végül egy tizenegyes döntött: Hatem Ben Arfa volt higgadt a 80. percben.

A nyári változások ellenére egyből támadólag lépett fel az Arsenal, de az első igazán nagy helyzet a Sunderland előtt adódott. James McClean Wojciech Szczesnybe lőtte a ziccert. A folyatásban az „ágyúsok" részéről Cazorla eresztett meg egy ígéretes, de Simon Mignolet által védett löketet. Az agilisan játszó spanyol középpályás aztán a 18. percben egy méterrel a jobb alsó mellé célzott.

Az Arsenal játéka nagyjából ugyanaz volt, mint az előző szezonban – legalábbis hazai pályán. Helyzeteket alakított ki Arsene Wenger együttese, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott. A különbség az volt, hogy ezúttal pont az előretolt ék, azaz Podolski volt szinte észrevehetetlen, míg a többiek többször is veszélyeztethettek. Walcott, Gervinho, Cazorla, Diaby is gólt szerezhetett volna.

A hajrában a beálló Olivier Giroud előtt adódott végül a mérkőzés legnagyobb helyzete, de a francia gólkirály a kapuval szemben pontatlan volt. Az Arsenal egy ponttal gazdagodott – vagy inkább kettőt veszített.

PREMIER LEAGUE
1. FORDULÓ
Arsenal–Sunderland 0–0
Fulham–Norwich City 5–0 (Duff 26., Petric 41., 54., Kacaniklic 66., Sidwell 87. – 11-esből)
Queens Park Rangers–Swansea City 0–5 (Michu 8., 53., Dyer 63., 71., Sinclair 81.)
Reading–Stoke City 1–1 (Le Fondre 90. – 11-esből, ill. Kightly 34.)
West Bromwich Albion–Liverpool 3–0 (Gera 43., Odemwingie 64. – 11-esből, Lukaku 77.)
West Ham United–Aston Villa 1–0 (Nolan 40.)
Newcastle United–Tottenham Hotspur 2–1 (Ba 55., Ben Arfa 80. – 11-esből, ill. Defoe 76.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik