Fogadási csalás: volt PL-játékos is a hat őrizetbe vett között Angliában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.28. 08:42
Hat személyt, közöttük legalább három labdarúgót, ráadásul Delroy Facey személyében egykori Premier League-játékost vettek őrizetbe – legutóbb a 2011–2012-es szezonban a Hereford színeiben játszott a negyedosztályban –, akiket fogadási csalásban való részvétellel gyanúsítanak.

A szálak Ázsiába, azon belül is Szingapúrba vezetnek, Wilson Raj Perumalhoz, akit a fogadási csalások kapcsán a magyar szál mögött is főszervezőként valószínűsítenek.

A brit hatóságok a titkosszolgálat segítségét is igénybe véve az elmúlt két hétben több megbeszélésről készítettek felvételt rejtett kamerával, amelyeknek a helyszíne Manchester volt. Ezeken látható, de még inkább hallható, hogy a kívánt fogadási eseményekről egyeztetnek a felek. Természetesen szóba kerül a várható ellenszolgáltatás is: a kívánt eredményre a szervező 50 ezer fontos költséggel tervez. Külön kiemelést kap egy, a mérkőzés elején begyűjtött sárga lap, amely plusz 5000 fontot érhet.

A hatóságok által kiadott közlemény gyanúsított együtteseket a nyomozás érdekében egyelőre nem nevezett meg, azt azonban határozottan leszögezték, hogy nem PL-klubokról van szó, hanem alacsonyabb osztályú angol csapatokról.

Az angol futball próbálta az elmúlt évek fogadási csalásait hűvös távolságtartással kezelni, ám helyi újságírók már akkor figyelmeztettek: senki sem lehet nyugodt hazájukban, hiszen náluk is valós veszélyről van szól. Mint az a nyomozás során most bizonyságot is nyert.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik