nemzetisport.hu 2019.02.24 17:50 Frissítve: 2019.02.24 17:53

FFT: Sajnálom, hogy kevés lehetőséget kaptam a válogatottban – Woodgate

Milyen volt Zidane-nal és társaival Madridban? Hányszor játszott sérülten titokban? Miért vett háromkerekű autót? Ki a keményebb: Drogba vagy Shearer? A FourFourTwo olvasóinak kérdéseire válaszol: Jonathan Woodgate.


Részletek a nagyinterjúból:

– Emlékszem a csodálatos ifi FA-kupa győzelemre 1997-ben a Leedscel. Rajtad kívül ott volt még Harry Kewell és Alan Smith, valamint Paul Robinson a kapuban. Ki volt a legjobb a csapatban?
– Stephen McPhail. Annyira jól bánt a labdával, hogy a közelébe sem lehetett menni. Egy kicsit olyan volt, mint Andrea Pirlo. McPhail tartotta egyben a csapatot. Aztán ott voltak az edzőink, akik mindenre megtanítottak, amire szükségünk volt. Szívesen dolgoztam Paul Hart és Eddie Gray kezei alatt. Akkoriban az a csapat igen különleges volt.

– Mi volt a legjobb pillanatod a Leeds mezében? Talán a BL-elődöntő? És mi volt a legrosszabb?

– A debütálásom még mindig a legszebb, hiszen erre nagyon vágytam. A mélypont az 1999–2000-es UEFA-kupa-sorozat Galatasaray elleni meccse volt, ahol két Leeds-drukker srácot leszúrtak. Hihetetlenül elkeserítő volt. Le kellett volna fújni a meccset.

– Ó, Jonny, a sérülések! Hogy jutottál túl rajtuk? Melyik volt a legfájdalmasabb? Volt, hogy azt mondtad, hagyod a fenébe az egészet?
A legszörnyűbb a legutolsó Newcastle-meccsem volt a Chelsea ellen. Elszakadt a combomban az ín, és rettenetesen fájt. Rosszabbkor nem is jöhetett volna, mert a Marseille elleni UEFA-kupa-elődöntő visszavágója előtt történt. De a sérülések ellenére is igyekeztem mindig előre nézni, mindig van fény az alagút végén. Ha túl vagy rajta, megerősödsz.

– Milyen érzés volt az első edzés Zidane-nal, Ronaldóval, Figóval és Beckhammel?
Az első perctől kezdve hatalmas élmény volt edzeni és játszani velük, és emberként is kiválóak voltak. Nem voltak lázadó hangadók, nem volt kiabálás, senki sem mutogatott a háta mögött az edzőre. Nagy tisztelet övezett mindenkit, és tettük a dolgunkat. Az alacsonyabb szinteken vannak középszerű játékosok, akik azt gondolják, hogy jobbak, mint valójában.

A teljes interjút elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!
 
2020.05.25 12:01:21

Angol labdarúgás GALAMBOS DÁNIEL (KÉPES SPORT)

„Hét-nyolc évesen csatárt játszottam, és mindig Michael Owennek képzeltem magam.”

2020.05.26 14:38:31

Angol labdarúgás NAGY PÉTER

Szálas Zoltán az angol futballisták különleges étrendjéről, a Premier League-ben megszokott menetrendről és a gyökeresen megváltozott körülményekről.

2020.05.18 22:55:07

Angol labdarúgás DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A rászakadt jólét és luxus torzíthatja az egyéniségét.

2020.05.09 11:13:39

Angol labdarúgás GALAMBOS DÁNIEL (Képes Sport)

A Liverpoollal megnyerte a BL-t és a klubvilágbajnokságot, alanyi jogon az Afrika legjobbjának járó díjat.

2020.05.08 23:22:52

Angol labdarúgás SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Elegendő indok-e, hogy cirkusz kell a négy fal közé zárt, egyre fáradó népnek?