B. L. 2020.09.08 14:51 Frissítve: 2020.09.08 15:43

FFT: „Mintha én lennék a foci Bin Ladenje”

Miután 18 évesen feltűnt a Newcastle csapatában, Nile Rangert a legígéretesebb tehetségek között tartották számon. Amióta azonban a 29 éves csatár két éve otthagyta a Southendet, nem találja a helyét. Személyesen kérdeztük viharos múltjáról, arról, mit bánt meg, és mi tartja még benne a reményt egy utolsó esélyre.

Miután 18 évesen feltűnt a Newcastle csapatában, a legígéretesebb tehetségek között tartották számon

 

Amióta csak az eszemet tudom, balhés gyerek voltam, ami furcsa, mert az egyik első emlékem, hogy anyám magával visz a templomba. Általános iskolában a tanárok képébe vágtam, hogy „bekaphatják”, és az udvaron is csak verekedtem. Negyedikben aztán kirúgtak, mert az ebédlőben egy tálcával akkorát ütöttem az egyik tanárra, hogy majdnem eltört a keze.

Sok más kölyökhöz hasonlóan én is a futballban vezettem le a feszültségemet, de ez sem tudott jó útra terelni. Tízéves koromban felvett a Crystal Palace: együtt játszottam Wilfried Zahával és John Bostockkal, de két esztendő után kirúgtak az akadémiáról a magaviseletem miatt. Balhés évek következtek, de jól ment a foci, annyira, hogy egyszer csak a Swindon próbaedzésén találtam magam. Egy ívelt gól után felajánlottak heti kétszázötven fontot, ám mielőtt belementem volna, felhívott az ügynököm, és azt mondta, találkozzak vele egy közeli Burger Kingben. Ott várt az asztalon egy kétéves szerződés a Newcastle-tól, amelyben háromszor annyit ajánlottak, mint a Swindon, plusz egy húszezer fontos szerződési jutalékot.

Néhány hónappal korábban még börtönben ültem, most meg Alan Shearer és Michael Owen mellett öltöztem. Őrület volt. Kerültem a balhét, és néhány héttel később elvittek egy Premier League-mérkőzésre az Arsenal ellen az Emiratesbe cserének. Magángéppel repültünk. Emlékszem, leszálláskor Owen és Nicky Butt ötszáz fontban fogadott, hogy melyikük csomagja jelenik meg előbb a futószalagon. Más világ volt.

A teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Magazinunkat olvassa digitálisan a digitalstand.hu/fourfourtwo oldalon!

2020.10.19 19:48:20

Angol labdarúgás DÓCS ÁKOS

Félpályás gólok, ollózós találatok, bivalyerős kapáslövések – az MU legendája bármire képes volt.

2020.10.17 11:17:44

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Öngól, kihagyott 11-es és elpazarolt ziccerek... aztán Pogba és Van de Beek beállása után minden megváltozott.

2020.10.17 18:05:08

Angol labdarúgás M. G.

Agüero visszatért, a halovány támadójátékkal kirukkoló londoniaknál bemutatkozott Thomas Partey.

2020.10.17 12:57:28

Angol labdarúgás M. G.

Van Dijk megsérült, Mané és Szalah beköszönt, Keane és Calvert-Lewin bólintott, a VAR elvette a Pool gólját a hajrában.

2020.10.11 15:10:54

Angol labdarúgás DÓCS ÁKOS

Pep Guardiola: Sergio Agüero pótolhatatlan. Amikor elmegy, karrierem egyik legnagyobb kihívása vár rám.