nemzetisport.hu 2019.08.25 18:20 Frissítve: 2019.08.25 18:25

FFT: Európában is nagyot alkotna a Manchester City – elemzés

Sehol a világon nem született annyi győzelem az utóbbi időben, mint a Manchester City háza táján. De a 100 pontos 2017–2018-as idény után a „kevesebb több” elv lépett működésbe.

 

Ennyi elhódított cím után nyilvánvaló, hogy nem sokat kell magyarázkodnia a hónapokat a sérült Kevin De Bruyne nélkül töltő Pep Guardiolának, mégis többen vannak, akik azt mondják, most már azt kell megcélozni, ami a legégetőbben hiányzik.

Biztos, hogy a City sokkal nagyobb esélyekkel indult volna a Bajnokok Ligájában, ha nem kell ennyi tétmeccset játszania. Az előző idényben 60 alkalommal állt ki, ez héttel több, mint ahányszor a Liverpool.

Az európai kupában Guardiolának össze kell szednie magát és csapatát, nem bízhatja a véletlenre, hogyan gyomrozza meg ellenfeleit, ugyanis az elmúlt öt kieséses mérkőzéséből a City csupán kettőt nyert meg, a maradék háromban kikapott, és 15 gólt szedett be.

Teljes nyugalomra lesz szükség egy olyan menedzsertől, aki híres arról, hogy nagyon túlgondolja a csapatösszeállítást, de az egyes játékosok szerepét is. A sorsdöntő visszavágón a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében az idény két legmegbízhatóbb játékosa, Ederson és Laporte is csatlakozott azokhoz, akik a nemzetközi színtéren kiszámíthatatlan teljesítményt nyújtanak.

Az európai óriások elleni eredmények is figyelmeztetőek: a Barcelonát, a Bayern Münchent, a Liverpoolt, a Juventust és a Real Madridot 18 mérkőzésen háromszor sikerült legyőzniük, miközben összesen 52 alkalommal léptek pályára. A City ezzel együtt is megérdemli a bizalmat. Csupán egyetlen csapat lőtt többet nála kapura az előző idényben, és szintén egy olyan volt, amelyik ellen kevesebb kapura lövés érkezett. A hazai bajnokságban mutatott formája is azt jelzi, bármelyik nagy ellenféllel képes lesz felvenni a kesztyűt.

Most vagy soha: David Silva távozik az idény végén, Agüero betölti a 31-et, és a Cityt jó eséllyel tiltás sújtja majd a 2020–2021-es idényben. Szintén nagy kihívás lenne, hogy csatlakozva a Huddersfield, az Arsenal, a United és a Liverpool korábbi sikeréhez, Guardiola csapata egymást követő harmadik alkalommal is elhódítsa az angol bajnoki címet. Milyen szép búcsú lenne Silvának, ha önéletrajzába beírhatná a BL-győzelmet is!

A teljes cikket elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

2019.09.21 13:24:42

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Fordított a szünet után odahaza a Leicester City, a VAR egy-egy gólt elvett mindkét csapattól.

2019.09.13 20:51:42

Angol labdarúgás H. D.

Hamar vezetést szereztek a „szarkák”, de Jürgen Klopp csapata három góllal válaszolt.

2019.09.12 22:12:33

Angol labdarúgás B. Á.

Londonban a szurkolók gyorsan a szívükbe zárták a középpályást, aki életre szóló tapasztalatot szerzett az Anfielden.

2019.09.05 18:01:28

Angol labdarúgás ILKU MIKLÓS

Angol helyzetkép: virágzik a Premier League, miközben a kisebb klubok sorra csődölnek be.

2019.09.01 17:15:55

Angol labdarúgás M. G.

A Spurs Eriksen és Kane góljával kétgólos előnyben volt, de Lacazette és Aubameyang pontot mentett.