FFT: elveszett álom – José Mourinho a világ ellen

Vágólapra másolva!
2020.02.24. 11:34
null
José Mourinho (Fotó: AFP)
Tíz hosszú év telt el azóta, hogy José Mourinho legutóbb BL-t nyert. A helyzet most sem túl biztató, de a Tottenham főnöke még nem adta fel.

 

Lehetséges, hogy a Bajnokok Ligája már nem terem új dicsőséget a most 57 éves José Mourinhónak? Ha az elmúlt hat hónap történéseit nézzük csapatánál, a Tottenham Hotspurnél, senki sem gondolja, hogy túl messzire jutnak. Csakhogy így volt ez annak idején a Portóval és az Interrel is.

Bár, ha a portugál mögött álló évtized szerencsésen alakult volna, biztosan nem vállalja el a Tottenham vezetését. És visszautasította, amikor Martin Jol, majd Harry Redknapp távozott a csapat éléről, végül pedig úgy vette át, hogy a Spurs tizenegy ponttal volt lemaradva a legjobb négytől, amikor Mauricio Pochettino felállt. A portugál igyekezett is gyorsan hangsúlyozni, a sikerhez vezető út hosszú és rögös lesz.

A 2002-es portói edzőváltás után ez az első alkalom, hogy Mourinho idény közben vesz át egy együttest. Akkor úgy alakult, hogy az első négy mérkőzését azonnal megnyerte, utána viszont csak kettőt sikerült kilencből. A történet hasonló ahhoz, amit a Tottenham él át mostanában.

A teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik