FFT: BL és PL behúzva – ki állítja meg a rekordra törő Liverpoolt?

B. Z.B. Z.
Vágólapra másolva!
2020.09.22. 17:33
A Liverpool beérheti a Manchester Unitedet, ha a 2020–2021-es idényben is bajnok lesz. De vajon meddig tartható fenn a jelenlegi forma? Az FFT erről kérdezett három legendás korábbi liverpoolit és egy dortmundit.

A Liverpool hét nappal korábban megnyerte a Premier League-t, Jürgen Klopp mégis mérges volt. Ott állt az Etihad Stadion szélén, miközben Geoff Shreeves, a Sky Sports riportere faggatta. Minden pillanatban egyre jobban látszott rajta az ideg. Teljesen mindegy, hogy a csapata otthon harminc év után először ért el hatalmas sikert, és az sem érdekelte, hogy épp neki köszönhetően lett meg hét fordulóval a vége előtt a bajnoki cím. A Liverpool aznap este 4–0-ra kikapott a legközelebbi rivális Manchester Citytől, ezért húzta fel magát.

Kezdett belefáradni az interjúba, és egy ponton csípőre tette a kezét, mintha éleződne a konfliktus. „Ha szeretné olyan irányba elvinni a beszélgetést, hogy nem eléggé koncentráltunk, ám tegye” – értett félre egy ártatlan kérdést úgy, mintha az a világ legnagyobb sértése lenne, támadás a profizmusa ellen. Ritkán követ ilyen hatalmas sikert ekkora idegeskedés, de nem is először láthattunk bele Jürgen Klopp érzelmeinek mély bugyraiba.

„Emiatt az interjú miatt vetélkednek majd éveken át a továbbiakban – állapította meg Roy Keane szakkommentátor. – Nem is foglalkozott a neki feltett kérdésekkel, csak füstölgött, mert kikapott a csapata.”

Keane is része volt annak a Manchester Unitednak, amelyik helyreállította az egyensúlyt azzal, hogy Sir Alex Ferguson csapata beérte a 18-szoros bajnok Liverpoolt, és húszra módosította a rekordot. Most Klopp csapata kapott esélyt, hogy beérje a riválist.

A teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik