FFT: „A nagy Liverpoolban olyan volt, mint a mesében”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.01.24. 19:38
John Aldridge, a Liverpool és a Real Sociedad korábbi sztárja milliók szeme láttára dobta le a láncot az orlandói hőségben. Ízelítőként néhány részlet a FourFourTwo interjújából:

– Akkor lett a Liverpool futballistája, amikor Ian Rush a Juventusba távozott. Igaz, hogy Kenny Dalglish nem adta oda a kilences mezt, mert meg akarta kímélni a vele járó tehertől?
– Nem. Megkérdezte, hogy melyik számot szeretném. A nyolcast választottam, mert gyerekkoromban nagyon szerettem Roger Huntot, és ő viselte. Csak a Liverpoolról álmodoztam gyerekkoromban. Nem aggódtam a rám nehezedő teher miatt, mert húsz gólt szereztem egy idényben az Oxfordban, és tudtam, hogy ez a Liverpoolban is folytatódik majd. Bíztam a képességeimben.– Akkor lett a Liverpool futballistája, amikor Ian Rush a Juventusba távozott. Igaz, hogy Kenny Dalglish nem adta oda a kilences mezt, mert meg akarta kímélni a vele járó tehertől?
– Nem. Megkérdezte, hogy melyik számot szeretném. A nyolcast választottam, mert gyerekkoromban nagyon szerettem Roger Huntot, és ő viselte. Csak a Liverpoolról álmodoztam gyerekkoromban. Nem aggódtam a rám nehezedő teher miatt, mert húsz gólt szereztem egy idényben az Oxfordban, és tudtam, hogy ez a Liverpoolban is folytatódik majd. Bíztam a képességeimben.

– Milyen volt csatárként futballozni a nagy Liverpoolban?
– Mint a mesében! Volt mögöttem három ember, Ray Houghton, a legokosabb futballista, akivel csak dolgom volt, Peter Beardsley, a legtrükkösebb, akivel csak találkoztam, és John Barnes, a legjobb, akivel összehozott a sors. Nagy baj nem érhetett!

– Hogyan került a Real Sociedadba?
– Erről Kenny Dalglisht kellene megkérdezni. Tényleg nem tudom. Hatvanhárom gólt szereztem száznégy meccsen a Liverpoolban, ennek ellenére eladott, ami nagyon fájt. Viszont nagyon megszerettem a Real Sociedadot. Három alkalommal játszottam a Camp Nouban. Egyszer kettő kettő lett, és két gólt szereztem, aztán három három, és megint kettőt, majd három egy, és ismét kettőt. Otthon is játszottunk a Barcelona ellen, és két gólt értem el, megvertük a Real Madridot nálunk, én lőttem egyet, és nyertünk a Bernabéuban is, ahol szintén betaláltam. Mindez nagyon sokat jelentett nekem.

– Miért nem folytatta az edzői munkát, miután otthagyta a Tranmere-t?
– Kiábrándultam a labdarúgásból, és kiégtem. Meg amúgy is, vártam, hogy bejelentkezzen a Manchester United, és padlóra küldhessem!

A teljes interjút elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik