nemzetisport.hu 2020.01.24 19:38

FFT: „A nagy Liverpoolban olyan volt, mint a mesében”

John Aldridge, a Liverpool és a Real Sociedad korábbi sztárja milliók szeme láttára dobta le a láncot az orlandói hőségben. Ízelítőként néhány részlet a FourFourTwo interjújából:

 

– Akkor lett a Liverpool futballistája, amikor Ian Rush a Juventusba távozott. Igaz, hogy Kenny Dalglish nem adta oda a kilences mezt, mert meg akarta kímélni a vele járó tehertől?
– Nem. Megkérdezte, hogy melyik számot szeretném. A nyolcast választottam, mert gyerekkoromban nagyon szerettem Roger Huntot, és ő viselte. Csak a Liverpoolról álmodoztam gyerekkoromban. Nem aggódtam a rám nehezedő teher miatt, mert húsz gólt szereztem egy idényben az Oxfordban, és tudtam, hogy ez a Liverpoolban is folytatódik majd. Bíztam a képességeimben.

– Milyen volt csatárként futballozni a nagy Liverpoolban?
– Mint a mesében! Volt mögöttem három ember, Ray Houghton, a legokosabb futballista, akivel csak dolgom volt, Peter Beardsley, a legtrükkösebb, akivel csak találkoztam, és John Barnes, a legjobb, akivel összehozott a sors. Nagy baj nem érhetett!

– Hogyan került a Real Sociedadba?
– Erről Kenny Dalglisht kellene megkérdezni. Tényleg nem tudom. Hatvanhárom gólt szereztem száznégy meccsen a Liverpoolban, ennek ellenére eladott, ami nagyon fájt. Viszont nagyon megszerettem a Real Sociedadot. Három alkalommal játszottam a Camp Nouban. Egyszer kettő kettő lett, és két gólt szereztem, aztán három három, és megint kettőt, majd három egy, és ismét kettőt. Otthon is játszottunk a Barcelona ellen, és két gólt értem el, megvertük a Real Madridot nálunk, én lőttem egyet, és nyertünk a Bernabéuban is, ahol szintén betaláltam. Mindez nagyon sokat jelentett nekem.

– Miért nem folytatta az edzői munkát, miután otthagyta a Tranmere-t?
– Kiábrándultam a labdarúgásból, és kiégtem. Meg amúgy is, vártam, hogy bejelentkezzen a Manchester United, és padlóra küldhessem!

A teljes interjút elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

 

2020.04.01 11:32:45

Angol labdarúgás TOKICS MÁTÉ

Jöjjenek azok a játékosok, akikről előbb ugrik be egy szurkolói dal, mint pályafutása legszebb pillanata.

2020.04.01 19:36:36

Angol labdarúgás BORBÉLY LÁSZLÓ

„Ő Európa legjobb középpályása. A százból az az egy, akinek egy ilyen megoldás az eszébe jut.”

2020.03.27 18:11:08

Angol labdarúgás SZELI MÁTYÁS

Hatodik elveszített döntője után a legfontosabb európai klubtrófeát elnyerte csapatával a német edző.

2020.03.23 21:49:10

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A katalán edző mindent vagy semmit játszik, de a BL-serleg nélkül is a mennybe megy. Sorozatkritika.

2020.03.25 12:26:57

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A sztoriból épp csak a boldog végkifejlet hiányzik: Paddy Galligan épp azon a nyáron kapott szívrohamot, mikor a legendás stadion bezárt.